Programează-te

Intrebari frecvente igiena orala

Care este rolul igienistului in cabinetul stomatologic?
Rolul principal al igienistului este sa curete in mod profesional dintii pacientului. Acest proces consta in indepartarea tartrului si curatarea dintilor de placa bacteriana. Totusi, rolul sau cel mai important este sa il invete pe pacient sa se fereasca de placa dentara. Igienistul va lucra impreuna cu dentistul pentru a va oferi atentia de care aveti nevoie.

De ce nu face dentistul acest lucru?
Unii dentisti vor face acest lucru. Totusi, multi recunosc faptul ca igienistii sunt specializati in acest domeniu si pot petrece mai mult timp cu dumneavoastra. De asemenea, ei sunt experti in a va invata cum sa va curatati in mod corespunzator dintii si gingiile. De cele mai mule ori igienistul va fi cel cu care va veti vedea la primele intalniri, deoarece el trebuie sa va intareasca gingiile in vederea aplicarii coroanelor si plombelor de catre dentist.

Acest tratament este dureros?
Procedura este de obicei lipsita de durere. Totusi, daca simtiti un disconfort, igienistul poate folosi creme anestezice sau va poate anestezia local. Este important sa ii spuneti igienistului cand simtiti durere pentru ca el sa va poata ajuta.