Vreau o programare

Intrebari frecvente implant dentar

Ce sunt implanturile dentare?
Un implant dentar este un surub de titaniu fixat in osul maxilarului. Este utilizat pentru a sprijini unul sau mai multi dinti falsi.

Implanturile sunt sigure? Cat timp dureaza?
Implantul este un tratament testat si foarte sigur. 90% dintre implanturile moderne dureaza pana la 15 ani.

Implanturile pot fi folosite pentru a inlocui dintii lipsa?
Acest lucru depinde de starea osului maxilarului. Dentistul dumenavoastra va face niste teste speciale care vor evalua cantitatea de os existenta. Daca osul nu este suficient sau daca nu este destul de sanatos ar putea fi imposibila plasarea implanturilor fara a grefa os in zona respectiva.

Implanturile sunt dureroase?
Plasarea implantului necesita o mica operatie. Aceasta poate fi facuta sub anestezie locala sau cu sedare intravenoasa. Nu veti simti nici un fel de durere in momentul respectiv, insa veti simti un disconfort minor in zilele ulterioare operatiei. Acest disconfort se poate datora cusaturilor si face parte din procesul normal de vindecare.

Cat timp dureaza tratamentul?
Dentistul va poate da o planificare a tratamentului inainte de inceperea acestuia. De obicei, dintii permanenti sunt fixati la 2-6 luni dupa ce introducerea implanturilor. Acest interval de timp este necesar pentru ca implanturile trebuie sa se integreze in osul maxilarului. Acest lucru dureaza cel putin 2 luni in cazul maxilarului inferior si 6 luni in cazul maxilarului superior. Uneori, implanturile pot fi suficient de stabile, iar dintii artificiali pot fi fixati mai devreme. Daca aveti unul, doi sau trei dinti inlocuiti, veti avea parte de o restaurare provizorie intre timp. Daca aveti dantura completa, atunci acestea pot fi purtate in timpul perioadei de vindecare, odata ce au fost modificate in timpul operatiei.

Este dificila curatarea dintilor artificiali?
Curatarea dintilor artificiali nu este mai dificila decat curatarea dintilor naturali. Totusi, este necesara igienizarea o data la 6 luni la stomatolog.

Daca am avut boli ale gingiilor cand aveam dintii naturali, este posibil ca dintii artificiali sa sufere de aceleasi probleme?
Da, daca nu ii ingrijiti corespunzator. Daca ii mentineti curati si daca nu fumati, atunci nu veti avea nici o problema.

Ce se intampla daca implantul nu se integreaza in osul maxilarului?
Acest lucru se intampla foarte rar. Daca implantul se slabeste in timpul perioadei de vindecare sau imediat dupa aceasta, atunci este usor de detasat, iar vindecarea se realizeaza normal. Odata ce maxilarul s-a vindecat, un alt implant poate fi inserat sau dentistul poate realiza o punte, folosind dintii artificiali implantati care au “prins”.

Acest tratament este scump?
Din pacate, da. Totusi, in multe situatii, costul tratamentului este doar cu putin mai costisitor decat tratamentul conventional cu punti si coroane. Exista si avantaje. Un implant care inlocuieste un singur dinte elimina necesitatea slefuirii dintilor de langa acesta pentru ca puntile sa fie sprijinite de catre coroane. Din cauza miscarilor lor, protezele normale determina dificultati in vorbire, in hranire. In schimb, dintii atasati pe implanturi nu creeaza astfel de probleme.

Last Updated on 22 februarie 2018

Vezi oferta noastra medicala pentru
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog