Programează-te

Limba neagra viloasa

Limba neagra viloasa este una dintre afectiunile care pot afecta cavitatea bucala. Pacientii nevoiti sa se lupte cu aceasta tulburare trec prin stari psihice schimbatoare si delicate. De departe, limba neagra afecteaza viata sociala, stilul de viata si relatiile interumane ale pacientului.

Ce cauzeaza limba neagra viloasa?

Principala cauza a limbii negre viloase este prezenta unei bacterii sau ciuperci in interiorul gurii. Initial, bacteria apare pe papilele gustative de pe suprafata limbii, pe care le face sa creasca si sa se lungeasca. Pe masura ce papilele se maresc, pigmentii din mancare si din consistenta bacteriilor ii confera limbii o culoare inchisa. Bacteriile sau ciupercile ce cauzeaza limba neagra pot aparea pe fondul unei igiene orale indoielnice, a fumatului, consumului de ceai si cafea in exces, a antibioticelor sau a deshidratarii. La afectiune pot contribui si terapia prin radiatii, productia scazuta de saliva si nu numai.

Incidenta limbii negre este mai mare in randul barbatilor, insa femeile nu sunt in totalitate ferite de afectiune. In plus, aparitia limbii negre poate coincide si cu un gust metalic, care va aminteste, constant, de prezenta bacteriilor pe limba. Dificultatea afectiunii in discutie va fi stabilita de medicul stomatolog specializat.

Cum se trateaza limba neagra?

Stomatologii din Clinica Trident va asteapta cu tratament pentru limba neagra. Acesta nu este dureros, nu implica proceduri intrusive sau perioade de recuperare si, de cele mai multe ori, nu implica medicamente. Dumneavoastra veti avea de respectat doar niste reguli simple, care nu va vor schimba stilul de viata.

Echipa de medici din clinica noastra va lua toate masurile necesare pentru ca aceasta afectiune inestetica sa fie eliminata intr-o perioada cat mai scurta si sa nu va mai deranjeze. Recidiva limbii negre nu este de dorit. De aceea, dentistii va vor explica in detaliu, fiecare pas pentru o limba sanatoasa.