Vreau o programare

Cauzele discromiilor dentare și cele mai eficiente metode de albire a dinților

metode albire dinti

O dantură perfect sănătoasă este una corect îngrijită, acesta fiind și un semn al unei bune igiene orale. Farmecul personal este completat adesea de strălucirea zâmbetului, care se remarcă prin albul imaculat al dinților.

Dorindu-ne să obținem un zâmbet perfect, majoritatea dintre noi apelăm la diferite trucuri de albire a danturii. Există în popor, spre exemplu, o metodă destul de populară care constă în folosirea unor mixuri preparate din bicarbonat de sodiu și lămâie.

Specialiștii ne sfătuiesc, însă, să nu apelăm la astfel de remedii necertificate, pentru că efectele de albire nu se vor ridica niciodată la nivelul tratamentelor de albire profesionale, efectuate de către medicul stomatolog.

Mai mult decât atât, aceste practici pot afecta dinții, ducând la deteriorarea smalțului dentar. De exemplu, acidul citric conținut de lămâie dăunează grav dinților, deoarece scoate calciul din smalțul dentar, făcându-l mai poros și mai sensibil la carii.

Bicarbonatul de sodiu îndepărtează depunerile superficiale de pe suprafața dinților, dar, în timp, afectează structura dentară. Tocmai de aceea, nu ar trebui să optăm pentru astfel de metode populare.

Ce cauze au discromiile dentare

Modificarea culorii la nivelul structurilor dentare poartă denumirea de discromie dentară. Colorațiile se pot observa la nivelul întregii arcade temporare sau definitive, la nivelul unui singur dinte sau al unui grup de dinți.

Apariția discromiilor la nivelul arcadei este determinată de mai mulți factori precum consumul unor alimente; de exemplu: cafeaua, ceaiul negru, ciocolata, sucurile acidulate și obiceiurile nesănătoase precum fumatul sau consumul excesiv de zahăr au un efect puternic asupra danturii, ducând în timp la modificarea culorii acesteia.

De asemenea, administrarea unor medicamente – de pildă, tetraciclina – își lasă amprenta asupra culorii dinților noștri. În plus, excesul de fluor poate influența într-un mod negativ sănătatea și culoarea dintelui.

Alți factori responsabili de apariția discromiilor dentare pot fi de natură genetică, sau pot avea o strânsă legătură cu deficitul de vitamine – în special A și B.

De asemenea, igiena orală necorespunzătoare determină acumularea de placă bacteriană, precum și depunerile de tartru.

Periajul corect, efectuat de cel puțin două ori pe zi, dar și utilizarea zilnică a aței dentare și a apei de gură pot avea un efect pozitiv asupra danturii.

Cele mai eficiente metode de albire a dinților

Printre tehnicile cele mai frecvent solicitate se numără albirea dinților cu laser sau cu lumină polarizată. Aceste proceduri sunt rapide (durează doar o oră sau maxim două) și sunt de ultimă generație, având un efect imediat. Tehnica poate schimba culoarea danturii cu până la 8 nuanțe.

Unii pacienți preferă să opteze pentru un tratament efectuat la domiciliu – gutierele – pe care le aplică pe dinți conform instrucțiunilor primite de la specialist.

Ce efecte secundare are albirea dentară

Indiferent de tehnologiile utilizate, orice procedură poate avea anumite efecte secundare la nivelul sensibilității danturii. Însă, dacă alegem un specialist cu experiență și respectăm instrucțiunile, putem reduce disconfortul.

Printre cele mai importante recomandări se numără utilizarea unei paste de dinți cu conținut bogat în fluor și evitarea alimentelor reci sau calde timp de 24 de ore.

Sensibilitatea dentară

Dacă tratamentele pentru care optați nu sunt efectuate corespunzător atunci vă puteți confrunta cu o serie de probleme, cum ar fi sensibilitatea crescută a dinților – atunci când se folosesc geluri sau diferite substanțe de albire puternice.

Tocmai din acest motiv, trebuie să alegeți cu atenție clinica stomatologică unde să vă efectuați tratamentul.

Afecțiuni gingivale

Dacă medicul nu este atent sau nu are suficientă experiență, după efectuarea procedeului, pot apărea anumite iritații ale gingiei.

Diferențe de culori

Restaurările dentare (cum sunt, de pildă, coroanele dentare), obturațiile cu diferite materiale sau fațetele dentare diferă de culoarea dinților naturali supuși unui proces de albire, fapt care influențează estetica rezultatelor finale.

De aceea, pentru a evita eventualele diferențe de nuanțe dintre restaurările deja existente și dinții proaspăt albiți va trebui să urmărim ca acestea să se fie înlocuite cu unele noi, potrivite cu noua nuanță a dinților.

 

sursa foto: https://www.myfacemybody.com/uk/

Last Updated on 31 mai 2022

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog