Vreau o programare

Pivot dentar si restaurarea arcadei dentare

pivot-dentar-la-cuplu

Un pivot dentar este una dintre solutiile abordate pentru restaurarea anatomiei unui dinte si consecutive, a completarii arcadei dentare.

Este bine cunoscut faptul ca pierderea unui dinte sau a mai multor dinti poate determina modificari ale structurii faciale. Exista repercursiuni atat la nivel de estetica faciala, cat si la nivel de functie – masticatie.

Desi pare un proces dureros si invaziv, in realitate este una dintre solutiile pentru restaurarea si conservarea unui dinte.

Ce este un pivot dentar?

Un pivot dentar este un dispozitiv protetic care completeaza pierderea de substanta dentara in cazul unor leziuni majore.

Medicul stomatolog poate recomanda aplicarea unui pivot dentar, care va fi acoperit ulterior de o coroana dentara – elementul care reda in final anatomia pierduta a dintelui.

Pivotul dentar se mai numeste si dispozitiv corono-radicular si se aplica doar in conditiile existentei unui tratament endodontic corect.

Un pivot dentar este compus din doua parti:

  1. Componenta radiculara (profunda), fixata la nivelul canalului radicular (radacina dintelui) – care detine deja un tratament endodontic.
  2. Componenta externa (coronara), ce vine in continuarea celei radiculare, are forma unui dinte slefuit si constituie “bontul artificial”

In ce situatii devine necesar pivotul dentar?

Pivotul dentar este recomandat de medicii dentisti in mai multe situatii, insa cel mai frecvent atunci cand partea coronara lipseste, dar radacina dintelui se poate conserva.

Situatii care necesita aplicarea unui pivot dentar:

  1. Coroana dentara sufera distructii masive;
  2. Coroana dintelui nu este complet distrusa, dar peretii dintelui sunt foarte subtiri;
  3. Fracturarea accidentala a unui dinte;

Cimentarea si adaptarea pivotului nu constituie o procedura dureroasa.

Pentru aplicarea unui pivot dentar, dintele trebuie sa indeplineasca o serie de conditii:

  1. Sa nu fie mobil;
  2. Sa nu fie simptomatic/dureros;
  3. Sa fie tratat endodontic corect;
  4. Sa nu prezinte leziuni parodontale sau de alta natura (fracturi);

Decizia de aplicare a pivotului dentar este luata de medic si comunicata pacientului.

De cate tipuri poate fi un pivot dentar?

In functie de procesul de fabricatie a unui pivot, acesta poate fi introdus in canal prin insurubare (pivot prefabricat), tehnica si material mai putin utilizate in prezent.  O alta metoda este prin cimentare (pivot din material fotopolimerizabil), metalici sau din fibra de sticla.

Deteriorarea structurii dentare poate fi prevenita printr-o igiena orala corespunzatoare si vizita anuala la stomatolog.

Daca esti deja in punctul in care ai nevoie de un tratament sau lucrare protetica, vino la clinica Trident pentru servicii la cel mai inalt nivel.

Last Updated on 25 octombrie 2019

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog