Vreau o programare

Prognatism

Un maxilar inferior proeminent poate fi semnul unei anomalii fizice numita progatism mandibular. Aceasta malocluzie creaza un disconfort la incizia si masticatia alimentelor. Conditia de prognatism poate fi o indicatie a unei boli sistemice genetice, care ar putea necesita alte investigatii si tratament.

Prognatism – cauze

Cauza prognatismului este dezvoltarea incorecta a oaselor fetei. Aceasta afectiune se mosteneste genetic. La nivel estetic, prognatismul le ofera pacientilor o expresie faciala constant suparata, de lupta. Prognatismul are si alte efecte vizibile, printre care buza de jos mai groasa, pometi pronuntati sau podul nasului inalt. Desi nu este dureros, prognatismul ramane toata viata, in cazul in care nu este tratata. 

Multi pacienti care au prognatism din nastere, considera ca aceasta nu este o problema si nu necesita corectare. Prognatismul poate cauza complicatii precum dinti aliniati gresit. Gigantismul sau acromegalia sunt doua conditii posibile pentru care apare prognatismul. 

 In cazul pacientilor care nu au un prognatism mandibular genetic, acesta poate sa provina din modificari survenite la nivelul cavitatii bucale, ale capului sau ale muschilor. Mandibula proeminenta poate aparea si la pubertate sau in copilarie, pe masura ce oasele se dezvolta. De prognatism se poate ocupa ortodontul. 

Afectiunea de prognatism, totusi, nu este dureroasa dar se poate agrava cu cresterea maxilarelor. Acesta da un disconfort la mestecat si face ca vorbirea si muscarea sa intampine dificultati. O muscatura incorecta duce la o digestie necorespunzatoare a mancarii si, astfel, la alte probleme de sanatate. 

Cu ajutorul unei radiograii, medicii stomatologi din clinica va vor oferi informatii complete legate de prognatism.

Ce tipuri de prognatism exista?

Progrnatismul poate fi de mai multe feluri: 

  • Prognatism mandibular: atunci cand maxilarul inferior este cel proeminent 
  • Prognatism maxilar: atunci cand maxilarul superior este cel proeminent 
  • Prognatism bimaxilar: atunci cand atat maxilarul inferior cat si cel superior sunt proeminente

Cum scapi de prognatism

Ortodontul poate ajusta maxilarul proeminent si dintii nealiniati prin folosirea aparatului dentar. Aceasta lucreaza cu chirurgul pentru a corecta prognatismul. Asimetria fetei va fi corectata, iar efectele vor fi vizibile imediat dupa perioada de recuperare si se or reflecta inclusiv in starea dumneavoastra de spirit. Desi un prognatism corectat se transmite, in continuare, genetic, acesta se corecteaza prin tratamen, in cabinetul nostru de chirurgie. 

Dupa interventie, veti fi nevoit sa adoptati o dieta modificata in timp ce maxilarul se vindeca. Recuperarea dureaza in jur de 6 saptamani. Daca nu se dezvolta complicatii in urma operatiei, veti putea sa va reluati activitatile zilnice intre 1 si 3 saptamani. Maxilarul va avea nevoie de intre 9 si 12 luni in total sa se vindece complet. Veti putea discuta cu unul din medicii nostri stomatologi despre toate detaliile interventiei, recuperarii si a riscurilor asociate.

Putem preveni prognatismul?

Afectiunea de prognatism nu poate fi prevenita, deoarece este cauzata de genetica fiecarei persoane. Daca planuiti sa aveti copii si doriti sa stiti daca veti transmite o conditie genetica, cadre medicale specializate va pot sfatui in privinta riscurilor si cum sa le gestionati.

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari!

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Prognatism

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog