Vreau o programare

Prognatism

Un maxilar inferior proeminent poate fi o anomalie fizica din nastere. Aceasta malocluzie creaza un disconfort la incizia si masticatia alimentelor. Afectiunea in discutie poarta numele de prognatism mandibular si conduce la o muscatura incorecta.

Prognatism – cauze

Spre deosebire de alte deviatii de la o ocluzie corecta, prognatismul este cauzat de dezvoltarea incorecta a oaselor fetei si este o trasatura care se mosteneste genetic. La nivel estetic, prognatismul le ofera pacientilor o expresie faciala constant suparata, de lupta. Prognatismul are si alte efecte vizibile, printre care buza de jos mai groasa, pometi pronuntati, podul nasului inalt. Desi nu este dureros, prognatismul este o afectiune ce ramane pentru toata viata, in cazul in care nu este tratat.

Prognatismul nu se mosteneste doar genetic, ci poate si sa provina din tulburari ale cavitatii bucale, ale capului sau ale muschilor. Mandibula proeminenta poate aparea si la pubertate sau, in copilarie, pe masura ce oasele se dezvolta. De prognatism se poate ocupa ortodontul. Echipa Clinicii Trident insumeaza specialisti cu experienta in domeniu.

Afectiunea, totusi, nu este dureroasa dar se poate agrava cu cresterea maxilarelor. Acesta da un disconfort la mestecat si face ca vorbirea si muscarea sa intampine dificultati. O muscatura incorecta duce la o digestie necorespunzatoare a mancarii si, astfel, la alte probleme de sanatate.

Cu ajutorul unei radiografii, dentistii din clinica va vor oferi informatii complete legate de prognatism.

Cum scapi de prognatism

Prognatismul se poate corecta cu o interventie chirurgicala. La Clinica Trident veti gasi o echipa de stomatologi si chirurgi care se vor ocupa de afectiunea dumneavoastra. Dupa o operatie de succes, va veti intoarce acasa cu o mandibula corectata, o muscatura corecta si o dictie mult mai clara. Acestea vor fi vizibile imediat dupa perioada de recuperare si se vor reflecta inclusiv in starea dumneavoastra de spirit. Desi un prognatism corectat se transmite, in continuare, genetic, acesta se corecteaza printr-o singura interventie, in cabinetul nostru de chirurgie.

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Prognatism

Vreau o programare
Meniu
Clinica Trident © 2020 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro

designed by: Livedesign