Vreau o programare

Ptialismul

Ptialismul se activeaza odata cu prezenta unor leziuni la nivelul gurii, al esofagului, al faringelui, a prezentei unor boli neuronale si altor infectii. Saliva are un rol bine determinat in interiorul cavitatii bucale si contribuie la mentinerea echilibrului in organism. Insa, atunci cand gura secreta o cantitate in exces de saliva, suferiti de ptialism. Aceasta afectiune apare ca o reactie de aparare a organismului in fata unei alte tulburari.

Cum afecteaza ptialismul un pacient

Desi pare o afectiune usoara, ptialismul ridica probleme uneori stanjenitoare pentru cel sau cea care se lupta cu saliva in exces. Aceasta manifestare poate sa duca la pierderi de saliva, in momentele cand pacientul vorbeste sau dificultati de inghitire a salivei in cantitati mari. Salivarea in exces este si un semnal al unei sarcini, al afectiunilor hepatice si al ulcerelor bucale. Atunci cand este depistat, pasul urmator este ca stomatologul sa efectueze analize pana cand se determina cauza acestuia.

Excesul de saliva duce si la o schimbare a consistentei acesteia si este, uneori, indiciu al contactului cu substante toxice si al unui tratament medicamentos pe o perioada prea indelungata. O consultatie la Clinica Trident va va lamuri imediat despre cauza ptialismului.

Specialistii nostri vor analiza consistenta salivei dumneavoastra si vor masura cantitatile. Totodata, vor decide daca motivul aparitiei ptialismului tine de cabinetul stomatologic sau este rezultatul unei afectiuni neurologice. In clinica noastra veti gasi un personal profesionist, energic, care va va intocmi o schema de tratament medicamentos pentru factorul care a declansat ptialismul. Astfel, si cantitatea de saliva secretata se va echilibra, pe masura ce medicamentele isi fac efectul. Ca o metoda suplimentara de eliminare a salivei, va puteti spala pe dinti sau va puteti clati gura.

Ptialismul nu este o afectiune independenta, ci dezvoltarea sa este proportionala cu extinderea afectiunii care a generat-o. Insa, de multe ori, aceasta nu e cunoscuta. Singurul simptom pe care pacientul il observa este disconfortul dat de faptul ca organismul sau secreta saliva in exces. Odata cu reechilibrarea nivelului de saliva din corp se va modifica si procesul de digestie si inmuiere a alimentelor, de care se ocupa saliva.

Last Updated on 25 octombrie 2019

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Ptialismul

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog