Vreau o programare

Retrognatismul mandibular

Exista o serie de tulburari de crestere si dezvoltare a oaselor maxilare care pot fi mostenite genetic. Din pacate, printre ele se pot numara si anomalii care confera fetei un aspect nenatural. Daca v-ati nascut cu un maxilar inferior insuficient dezvoltat, care face ca barbia sa para mica si sa fie situata, din profil, mult in spatele maxilarului superior atunci suferiti de retrognatism mandibular. Aceasta afectiune este opusa prognatismului, o alta anomalie a dezvoltarii oaselor, maxilare.

Retrognatismul face ca partea din mijloc a fetei sa para proeminenta, tocmai pentru ca cea inferioara este retrudata. Buza superioara o acopera pe cea de jos, nasul pare supradimensionat, iar muscatura are de suferit din cauza acestui decalaj de dezvoltare. Dintii sunt inclinati, ca sa poata compensa muscatura incorecta, iar fata, per ansamblu, are un aspect disproportionat.

Cum depistezi din timp retrognatismul mandibular

Aceasta problema se poate rezolva in cabinetul de ortodontie, iar Clinica Trident are personal calificat in acest sens. O vizita la stomatologii nostri va va lamuri in privinta metodelor potrivite de tratament, durata lor si tot ce pot implica aceste interventii, inclusiv gradul de disconfort sau durere ce poate fi resimtit. Practic, este nevoie sa se corecteze maxilarul, astfel incat retrognatismul sa nu mai fie vizibil.

Tratamentul pentru retrognatism implica doua etape de durata. Prima dintre ele se refera la corectarea pozitiei dintilor, ca sa nu existe probleme de ocluzie dupa ce maxilarul superior va fi aliniat cu mandibula. Apoi, dupa etapa in care dintii sunt aliniati, se trece la etapa chirurgicala de corectare a maxilarelor. Un implant din silicon va poate fi montat la nivelul osul metonier, iar fata va obtine un profil normal.

Ortodontii nostri va vor explica in detaliu ce implica fiecare procedura, care este durata acesteia si ce trebuie sa faceti ca sa nu existe riscuri in recuperarea dumneavoastra. Dupa interventie, nu va mai fi vizibila nicio urma a retrognatismului, fata dumneavoastra va fi proportionala, cu maxilarele normal aliniate, iar muscatura va fi corecta.

Cum se transmite retrognatismul mandibular

Din pacate, transmiterea retrognatismului mandibular prin mostenire genetica nu poate fi oprita, insa efectele sale pot fi corectate cu succes in cabinetul unui stomatolog. Iar la Clinica Trident veti gasi medici cu experienta in ortodontie si interventii chirurgicale. Dupa interventiile in cabinetele noastre, va puteti bucura de un profil al fetei si nimeni nu va sti ca ati suferit, in trecut, de retrognatism mandibular.

Last Updated on 15 octombrie 2015

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Retrognatismul mandibular

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.