Programează-te

Retrognatismul mandibular

Exista o serie de tulburari de crestere si dezvoltare a oaselor maxilare care pot fi mostenite genetic. Din pacate, printre ele se pot numara si anomalii care confera fetei un aspect nenatural. Daca v-ati nascut cu un maxilar inferior insuficient dezvoltat, care face ca barbia sa para mica si sa fie situata, din profil, mult in spatele maxilarului superior atunci suferiti de retrognatism mandibular. Aceasta afectiune este opusa prognatismului, o alta anomalie a dezvoltarii oaselor, maxilare.

Retrognatismul face ca partea din mijloc a fetei sa para proeminenta, tocmai pentru ca cea inferioara este retrudata. Buza superioara o acopera pe cea de jos, nasul pare supradimensionat, iar muscatura are de suferit din cauza acestui decalaj de dezvoltare. Dintii sunt inclinati, ca sa poata compensa muscatura incorecta, iar fata, per ansamblu, are un aspect disproportionat.

Cum depistezi din timp retrognatismul mandibular

Aceasta problema se poate rezolva in cabinetul de ortodontie, iar Clinica Trident are personal calificat in acest sens. O vizita la stomatologii nostri va va lamuri in privinta metodelor potrivite de tratament, durata lor si tot ce pot implica aceste interventii, inclusiv gradul de disconfort sau durere ce poate fi resimtit. Practic, este nevoie sa se corecteze maxilarul, astfel incat retrognatismul sa nu mai fie vizibil.

Tratamentul pentru retrognatism implica doua etape de durata. Prima dintre ele se refera la corectarea pozitiei dintilor, ca sa nu existe probleme de ocluzie dupa ce maxilarul superior va fi aliniat cu mandibula. Apoi, dupa etapa in care dintii sunt aliniati, se trece la etapa chirurgicala de corectare a maxilarelor. Un implant din silicon va poate fi montat la nivelul osul metonier, iar fata va obtine un profil normal.

Ortodontii nostri va vor explica in detaliu ce implica fiecare procedura, care este durata acesteia si ce trebuie sa faceti ca sa nu existe riscuri in recuperarea dumneavoastra. Dupa interventie, nu va mai fi vizibila nicio urma a retrognatismului, fata dumneavoastra va fi proportionala, cu maxilarele normal aliniate, iar muscatura va fi corecta.

Cum se transmite retrognatismul mandibular

Din pacate, transmiterea retrognatismului mandibular prin mostenire genetica nu poate fi oprita, insa efectele sale pot fi corectate cu succes in cabinetul unui stomatolog. Iar la Clinica Trident veti gasi medici cu experienta in ortodontie si interventii chirurgicale. Dupa interventiile in cabinetele noastre, va puteti bucura de un profil al fetei si nimeni nu va sti ca ati suferit, in trecut, de retrognatism mandibular.