Vreau o programare

Rolul antibioticelor in tratarea afectiunilor dentare

Există peste 100 de tipuri de antibiotice, toate acționând în același mod: distrug bacteriile sau stopează înmulțirea lor, lăsând sistemul imunitar sa le distruga. În practica stomatologică, recomandarea unui tratament pe bază de antibiotice se face în caz de urgență (abcesul dentar) sau preventiv.

Care sunt semnele abcesului dentar?

Abcesele apar adeseori din cauza igienei precare, bacteriile din gură putând să se extindă către gingii, obraji, gât sau limbă și chiar la nivelul maxilarelor sau a oaselor feței.

Semnele abcesului dentar sunt:

– durere pulsatilă, în special în timpul masticației sau la atingerea dintelui;

– inflamarea gingiilor;

– un gust neplăcut în gură;

– o umflătură asemănătoare unui coș pe partea gingiei dinspre obraz sau dinspre limbă, în apropierea dintelui;

– puroi consistent de culoare galbenă sau chiar sânge;

– dificultăți la deschiderea a gurii sau la înghițire;

– o ușoară stare febrilă

În cazul simtomelor de mai sus, medicul stomatolog recomandă un antibiotic pentru a reduce infecția și va drena puroiul. Antibioticele pot fi folosite și preventiv, de exemplu pentru a evita apariția infecțiilor înaintea unor intervenții chirurgicale stomatologice. De asemenea, se pot administra și în cazuri de extracții dentare, implanturi dentare, proceduri din parodontologie și infecții endodontice.

Antibioticele trebuie luate doar la recomandarea medicului dentist. Timpul de administrare este de minimum 5 zile. Chiar dacă pacientul se simte mai bine  după 1-2 zile de administrare, el trebuie să continue tratamentul recomandat, respectând dozajul și frecvanța prescrise de medicul stomatolog.

Principalul risc al administrării de antibiotice este apariția unei reacții alergice manifestate prin erupții cutanate, frisoane sau dispepsie (tulburări de digestie). Nu se indică administrarea antibioticelor pe stomacul gol. Se recomanda consumul de alimente și apoi administrarea dozelor terapeutice.

CRS_4088

 

 

Dr. Vlad Sandolache, medic Stomatolog Clinica Trident

Click aici pentru o programare

 

 

 

 

 

Last Updated on 19 mai 2019

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog