Vreau o programare

Sinuzita maxilara odontogena

Sinuzita maxilara odontogena apare, in cele mai multe cazuri la adulti si are ca punct de pornire dintii posteriori maxilari. Afectiunea se poate dezvolta ca o complicatie, a unor infectii dentare si este favorizata de un sistem imunitar scazut.

Ce este sinuzita maxilara odontogena ?

Sinuzita maxilara odontogena este o inflamatie a mucoasei sinusului. Aceasta inflamatie apare din cauza unei infectii dentare care, cu trecerea timpului, a distrus osul din apropierea dintelui si astfel a penetrat peretii sinusului maxilar. 

Sinusul maxilar reprezinta o cavitate in corpul osului maxilar, fiind cel mai mare dintre sinusurile paranazale.

Cauzele sinuzitei maxilare 

In momentul in care o infectie dentara nu este tratata la timp, aceasta evolueaza si distruge osul din jur, perforand peretele sinusului maxilar. In urma perforarii, sinusul maxilar se infecteaza si astfel apare sinuzita maxilara odontogena. 

Deviatia de sept nazal si polipoza nazala sunt, de asemenea, cauze care au ca efect aparitia sinuzitei maxilare.

In cazul sinuzitei maxilara pot interveni si factorii externi, cumva ar fi: aerul conditionat, frigul sau  mediul toxic. 

Alte cauze intalnite sunt:

  • extractiile dentare complicate;
  • cariile dentare de la premolarii superiori; 
  • imunitatea scazuta a organismului; 
  • fumatul;

De cate feluri este sinuzita maxilara?

Sinuzita maxilara poate fi de doua feluri: acuta sau cronica. Primul tip de sinuzita se manifesta printr-o durere pulsatila intensa si poate fi recunoscuta dupa aparitia puroiului. Sinuzita acuta este usor de depistat, iar simptomele acesteia sunt deranjante. Infectia poate fi insotita de febra si de o stare generala de slabiciune a organismului.

Sinuzita cronica, in schimb, poate produce modificarea mucoasei si a peretilor ososi ai sinusului definitiv. Acest tip de sinuzita maxilara apare pe fondul unei inflamatii cronice netratate sau tratate incorect. Atunci cand incep sa apara simptomele sinuzitei cronice, intreg organismul este afectat si vizita la stomatolog, daca nu a avut loc pana atunci, devine urgenta.

Cum se trateaza sinuzita maxilara?

Stomatologii de la Clinica Trident va vor face examene complete bacteriologice, consultatii si radiografii, ca sa poata diagnostica sinuzita. Schema de tratament sinuzita maxilara este, de asemenea, completa. Afectiunea va fi tratata medical conservator ori chirurgical. Ca sa puteti beneficia de tratament pentru sinuzita maxilara, trebuie sa urmati sfaturile oferite de stomatologii nostri, sa urmati tratamentul medicamentos si sa va prezentati la fiecare sedinta stabilita prin programare.

Sfatul medicilor

Pentru a putea beneficia de tratamentul pentru sinuzita maxilara, trebuie sa urmati cateva sfaturi oferite de stomatologii nostri:

  • sa urmati tratamentul medicamentos;
  • sa informati stomatologul despre posibilele alergii, deoarece este posibil ca procesul de vindecare a sinuzitei maxilare sa necesite un tratament bazat pe antibiotice;
  • sa va prezentati la fiecare sedinta stabilita;
  • sa respectati o ingrijire corespunzatoare a danturii;
  • sa vizitati medicul odata la 6 luni;

Ce se intampla dupa tratamentul pentru sinuzita maxilara odontogena 

Dupa terminarea tratamentului, veti avea din nou o dantura sanatoasa, fara dureri sau senzatii de disconfort, fara infectii si simptome de febra. 

Sinuzita medicala odontogena este o afectiune complexa, care poate fi vindecata in totalitate. In urma tratamentului nu vor exista consecinte la nivelul danturii sau al sinusurilor. Daca veti respecta sfaturile medicilor nostri si va veti ingriji dantura, cavitatea bucala va si sanatoasa, iar acest efect va fi resimtit de  tot corpul.

Last Updated on 13 decembrie 2019

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Sinuzita maxilara odontogena

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.