Programează-te

Afla ce tip de albire ti se potriveste!

albire dentara, zambet la o femeie cu dantura albita

 Cauti o metoda rapida si non-invaziva pentru a-ti infrumuseta zambetul? Albirea dentara ar putea fi raspunul!

Ofertele de tratament sunt variate si sunt concepute special pentru a satisfice nevoile fiecarei persoane in functie de temperament, timp, buget si confort. Oricine beneficiaza de tratament se va bucura de o crestere moderata sau chiar spectaculoasa  a luminozitatii propriei danturi.

Dintii pot fi afectati de doua tipuri de coloratii: intrinseci si extrinseci.

Petele intrinseci se formeaza in interiorul dintelui si sunt rezultatul traumatismelor suferite la nivel dentar, imbatranirii fiziologice, expunerii in perioada de dezvoltare a mugurelui dentar la antibiotice din categoria tetraciclinelor sau ingerarii in cantitati excesive a mineralelor pe baza de fluor.  Aceste tipuri de pete pot fi tratate mai mult sau mai putin prin tratamentul clasic de albire dentara. Daca petele sunt prea rezistente pentru a fi corectate prin albire se poate recurge la o alta metoda de tratament: fatetarea suprafetelor afectate.

Petele extrinseci apar pe suprafata externa a dintilor ca urmare a expunerii lor la diferite substante colorate, regasite in: tutun, alimente si bauturi.  Petele superficiale vor fi usor indepartate prin periajul dentar riguros si cu ajutorul tratamentelor de igienizare profilactica profesionala. Pentru indepartarea petelor care au penetrat smaltul superficial se va recurge la tratamentul de albire dentara.

 Tratamentul poate fi de doua feluri:

Realizeaza o schimbare  semnificativa a nuantei dintilor intr-o perioada relativ scurta de timp. Prevede un protocol riguros de utilizare a unei concentratii mari de gel peroxid aplicat pe arcadele dentare de catre medicul dentist. Acesta va avea in vedere protejarea gingiilor. Peroxidul se va lasa sa actionze in reprize de 15-20 de minute pana la maxim o ora si va fi potentat cu ajutorul luminii polarizate sau a laserului.

Implica o vizita in cabinetul dentar pentru amprentarea arcadelor dentare si realizarea gutierelor dentare personificate. Si aceasta metoda utilizeaza  peroxid, dar in concentratie mult mai mica. Gutierele vor fi purtate timp de cateva ore, pentru mai multe zile consecutive, pana la obtinerea rezultatului dorit.

Ce se poate intampla dupa tratament?

Ar putea sa apara sensibilitatea dentara. Pentru a combate acest disconfort se vor utiliza paste de dinti bogate in fluor.

Pentru mentinerea nuantei obtinute se vor evita pe cat posibil fumatul, substantele colorante atat din alimentatie cat si din bauturile colorate (cafea, cola, vin etc).