Programează-te
UK Flag

Albirea dinților, metoda pentru un zâmbet frumos

Timp de citit: 5 min Publicat pe: 02.08.2019 Autor: mihai

Zâmbetul este cartea de vizită a fiecărei persoane. În orice interacțiune socială, un zâmbet frumos, care afișează dinți curați și sănătoși, inspiră încredere și devine fundamental relaționării între oameni. Dacă periajul uzual, cel profesional sau chiar detartrajul nu mai sunt suficiente pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos, următorul pas este albirea dinților.

Ce înseamnă albirea dinților?

Albirea dinților este un tratament de estetică dentară, care curăță dinții de pete, formate de-a lungul timpului și le redă pe cât posibil, culoarea naturală. Este o tehnică non-invazivă în urma căreia pleci de la cabinetul stomatologic cu un zâmbet înfrumusețat.

Procesul de albire a dinților se realizează doar asupra dinților naturali, neavând niciun efect asupra implanturilor sau a coroanelor. Albirea dinților nu deteriorează smalțul acestora.

Gradul de albire variază în funcție de tipul de pete, concentrația agentului de albire, timpul tratamentului și frecvența cu care este repetat.

Cum și de ce se „pătează” dinții?

După ce apar dinții definitivi, odată cu trecerea timpului, aceștia sunt expuși la o serie de factori cu potențial dăunător, precum pigmenții bacterieni sau alimentari.

Petele care apar pe dinți sunt de două tipuri:

Pete intrinseci

Petele intrinseci se formează în interiorul dintelui, în urma îmbătrânirii fiziologice sau a unui traumatism suferit la nivel dentar.

Pete extrinseci

Petele extrinseci apar pe suprafața exterioară a dintelui, în urma expunerii la substanțe colorate pe care le regăsim în tutun, alimente sau băuturi.

Cine este candidatul ideal pentru procedura de albire a dinților?

Poți opta pentru o procedură de albire a dinților în urma consultului cu medicul dentist și dacă petele de pe dinții tăi sunt de culoare gălbuie sau maronie și sunt cauzate de factori externi, precum cafea, ceai, alcool sau medicamente, ești un candidat ideal pentru procedură.

Dacă petele sunt mai degrabă de culoare cenușie sau vineție, petele devin mai greu de îndepărtat.

Procedura de albire a dinților nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanelor care au boli gingivale sau dinți fisurați,copiilor sub 15 ani sau persoanelor care sunt alergice la peroxid.

În acest proces este important ca fiecare pacient să fie conștient de posibilul rezultat al procesului de albire a dinților și să nu-și facă așteptări irealizabile. Pentru fiecare caz în parte, gradul de albire la care se poate ajunge în urma procedurii, este direct proporționat cu nuanţa pe care dinții o aveau înainte de procedură.

Metode de albire a dinților

Albirea dinților se poate realiza prin două moduri: la cabinetul stomatologic sau acasă.

Albirea dinților la cabinetul stomatologic

Albirea dinților la cabinetul stomatologic presupune folosirea de către medicul stomatolog a unei concentrații mari de gel cu peroxid, aplicat pe dinți. Metodele sau tratamentele de albire a dinților sunt de mai multe tipuri, variind în funcție de cost, timpul tratamentului sau posibilele efecte secundare.

 Albirea dinților acasă

Albirea dinților acasă se realizează cu ajutorul gutierelor. Este necesară o vizită la cabinetul stomatologic pentru amprentarea dinților și realizarea gutierelor dentare personalizate, însă acestea vor fi purtate de pacient,timp de câteva ore,în fiecare zi, în intervalul orar ales de el, până la obținerea rezultatului scontat.

După parcurgerea unui tratament de albire a dinților, menținerea nuanței de alb necesită o serie de pași pe care să îi integrezi în rutina ta:evitarea pe cât posibil a alimentelor și băuturilor care conțin colorant, evitarea fumatului, o igienă orală bună și vizita anuală de control la cabinetul stomatologic.

Vino la clinica Trident pentru un consult stomatologic în urma căruia să afli ce tip de metodă de albire a dinților ți se potrivește, dar și pentru a pleca cu un zâmbet curat și înfrumusețat.

Actualizat pe: 02.08.2019
Share pe: