Vreau o programare

Albirea dinților, metoda cea mai eficientă pentru un zâmbet frumos

Zâmbetul este cartea de vizită a fiecărei persoane. În orice interacțiune socială, un zâmbet frumos, care afișează dinți curați și sănătoși, inspiră încredere și devine fundamental relaționării între oameni. Dacă periajul uzual, cel profesional sau chiar detartrajul nu mai sunt suficiente pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos, următorul pas este albirea dinților.

albirea dintilor

Ce înseamnă albirea dinților?

Albirea dinților este un tratament de estetică dentară, care curăță dinții de pete, formate de-a lungul timpului și le redă pe cât posibil, culoarea naturală. Este o tehnică non-invazivă în urma căreia pleci de la cabinetul stomatologic cu un zâmbet înfrumusețat.

Procesul de albire a dinților se realizează doar asupra dinților naturali, neavând niciun efect asupra implanturilor sau a coroanelor. Albirea dinților nu deteriorează smalțul acestora.

Gradul de albire variază în funcție de tipul de pete, concentrația agentului de albire, timpul tratamentului și frecvența cu care este repetat.

Cum și de ce se „pătează” dinții?

După ce apar dinții definitivi, odată cu trecerea timpului, aceștia sunt expuși la o serie de factori cu potențial dăunător, precum pigmenții bacterieni sau alimentari.

Petele care apar pe dinți sunt de două tipuri:

Pete intrinseci

Petele intrinseci se formează în interiorul dintelui, în urma îmbătrânirii fiziologice sau a unui traumatism suferit la nivel dentar.

Pete extrinseci

Petele extrinseci apar pe suprafața exterioară a dintelui, în urma expunerii la substanțe colorate pe care le regăsim în tutun, alimente sau băuturi.

Cine este candidatul ideal pentru procedura de albire a dinților?

Poți opta pentru o procedură de albire a dinților în urma consultului cu medicul dentist și dacă petele de pe dinții tăi sunt de culoare gălbuie sau maronie și sunt cauzate de factori externi, precum cafea, ceai, alcool sau medicamente, ești un candidat ideal pentru procedură.

Dacă petele sunt mai degrabă de culoare cenușie sau vineție, petele devin mai greu de îndepărtat.

Procedura de albire a dinților nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanelor care au boli gingivale sau dinți fisurați,copiilor sub 15 ani sau persoanelor care sunt alergice la peroxid.

În acest proces este important ca fiecare pacient să fie conștient de posibilul rezultat al procesului de albire a dinților și să nu-și facă așteptări irealizabile. Pentru fiecare caz în parte, gradul de albire la care se poate ajunge în urma procedurii, este direct proporționat cu nuanţa pe care dinții o aveau înainte de procedură.

Metode de albire a dinților

Albirea dinților se poate realiza prin două moduri: la cabinetul stomatologic sau acasă.

Albirea dinților la cabinetul stomatologic

Albirea dinților la cabinetul stomatologic presupune folosirea de către medicul stomatolog a unei concentrații mari de gel cu peroxid, aplicat pe dinți. Metodele sau tratamentele de albire a dinților sunt de mai multe tipuri, variind în funcție de cost, timpul tratamentului sau posibilele efecte secundare.

  • Albirea dinților cu laser este o metodă din ce în ce mai populară, având efecte imediat și fiind o procedură care nu necesită prea mult timp (1-2 ore). Procedura se realizează prin aplicarea unui gel special pe dinți, care, cu ajutorul laserului sau a luminii polarizate, albește dinții, cu până la 8 nuanțe diferite.
  • Albirea intradentară se realizează în cazul dinților cu nervul scos și care în urma unui tratament endodontic își schimbă culoarea. În acest caz, prin albirea dinților se realizează apropierea culorii acestor dinți de culoarea inițială. Spre deosebire de albirea dinților cu laser care acționează dinspre exterior, cea intradentară acționează asupra dinților dinspre interior spre exterior.

 Albirea dinților acasă

Albirea dinților acasă se realizează cu ajutorul gutierelor. Este necesară o vizită la cabinetul stomatologic pentru amprentarea dinților și realizarea gutierelor dentare personalizate, însă acestea vor fi purtate de pacient,timp de câteva ore,în fiecare zi, în intervalul orar ales de el, până la obținerea rezultatului scontat.

După parcurgerea unui tratament de albire a dinților, menținerea nuanței de alb necesită o serie de pași pe care să îi integrezi în rutina ta:evitarea pe cât posibil a alimentelor și băuturilor care conțin colorant, evitarea fumatului, o igienă orală bună și vizita anuală de control la cabinetul stomatologic.

Vino la clinica Trident pentru un consult stomatologic în urma căruia să afli ce tip de metodă de albire a dinților ți se potrivește, dar și pentru a pleca cu un zâmbet curat și înfrumusețat.

Last Updated on 11 martie 2022

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog