Programează-te

Apa de Gura: beneficii vs. precautii – Ce spun specialistii Trident

E sau nu apa de gura benefica pentru sanatatea orala? Este o apa de gura mai buna decat alta? Cand se foloseste apa de gura? Ce apa de gura ar trebui sa folosesc? O multime de intrebari si tot atatea pareri, daca iti intrebi cunoscutii sau prietenii.

Dar, pentru ca sanatatea ta orala este un semn de sanatate generala, iti recomandam sa asculti parerea specialistilor. Am adresat aceste intrebari specialistilor Trident, cei care, prin experienta, stiinta si dedicarea lor, fauresc zi de zi bucurie.

Citeste mai departe daca vrei sa vezi ce am aflat:

De ce ar trebui sa folosesc apa de gura si cand

Apa de gura face parte din rutina zilnica de ingrijire pentru noi toti. Stim ca ea vine sa completeze actiunea periajului si a atei dentare. Ea are rolul de a elimina acele particule aflate in zone greu accesibile, care pot ramane blocate in spatiile interdentare si pot contribui la aparitia cariilor dar si a altor probleme de sanatate orala.

De aceea e important sa o folosim la finalul fiecarui periaj dentar.

Un alt aspect important este rolul pe care apa de gura il are in infectii. Da, apele de gura cu efect antibacterian au un rol important in tratamentul infectiilor, dar aici e foarte important ca apa de gura pentru infectii sa fie cea recomandata de specialist, iar instructiunile de dozaj sa fie urmate intocmai.

De cate tipuri este apa de gura?

Dincolo de multitudinea de marci de apa de gura, e bine de stiut ca substantele continute de diferitele tipuri de apa de gura le recomanda pentru a se adresa unei anumite probleme legate de ingrijirea orala. Apele de gura cu fluor protejeaza smaltul dintilor, cele cu alcool au un important rol impotriva placii dentare, iar clorhexidina din alte ape de gura are un important rol in protectia gingiilor iritate. Stomatologul tau iti poate spune mai multe despre toate acestea. Nu ezita sa-l intrebi la urmatoarea vizita!

Apa de gura: top 10 beneficii

  1. Mentine respiratia proaspata
  2. Intareste smaltul dintilor
  3. Protejeaza gingia
  4. Previne cariile
  5. Mentine igiena implantului
  6. Mentine bracketii curati
  7. Lupta impotriva infectiilor
  8. Rol in albirea dintilor
  9. Previne tartrul
  10. Echilibreaza flora bucala

Este benefica apa de gura pentru implanturi?

Desigur! Implantul dentar presupune o ingrijire speciala. Iar apa de gura dupa implant dentar are un rol extrem de important in mentinerea rezultatelor obtinute prin aceasta interventie. De ce? Pentru ca igiena stricta ajuta vindecarea si mentine cavitatea bucala intr-o buna stare de sanatate. E bine sa tii cont de toate sfaturile pe care le primesti de la specialistul tau implantolog cu ocazia interventiei. Te va ajuta sa ai o dantura sanatoasa si frumoasa!

Multe sunt aspectele legate de beneficiile apei de gura, de alegerea si folosirea celei mai bune variante pentru tine. Pe toate le poti clarifica in urmatoarea ta vizita la stomatolog, pe care o poti programa chiar acum!