Vreau o programare

Aparat dentar safir – Afla daca ti se potriveste

Un aparat dentar safir este un tip de aparat ortodontic. Aparatele dentare sunt sisteme folosite de catre ortodonti pentru alinierea corecta a dintilor pozitionati gresit. Cea mai mare parte a pacientilor care foloseste aparatele dentare sunt adolescentii. Insa, si adultii pot avea nevoie de corectarea danturii. Tinta unui aparat dentar este de a alinia corect dantura si de a obtine o muscatura corecta. Aparatele dentare fizionomice au avantajul major al esteticii, iar aparatul dentar safir este cel mai fizionomic aparat ortodontic, care se aplica pe fata vestibulara dintilor.

Ce este un aparat dentar safir?

Un aparat dentar aplica o presiune continua asupra dintilor, pentru o perioada determinata de timp, care sa le induca miscarea intr-o anumita directie. Cu cat este montant mai repede, cu atat problema se va rezolva mai usor. O noutate in domeniul ortodontiei o reprezinta optiunea pentru un aparat dentar safir. Acestea sunt fabricate din ceramica mono-cristalina pura si sunt transparente. Se integreaza perfect intr-o dantura de culoare alba. Un aparat dentar safir este ideal pentru persoanele care vor sa ascunda faptul ca poarta un asemenea dispozitiv.

Aparatul dentar safir este o solutie ortodontica estetica care se aplica pe exteriorul dintilor si ofera rezultate impecabile in majoritatea cazurilor. Cristalele de safir sunt transparente precum sticla si au o duritate apropiata cu diamantul. 

In aparenta, tipul de aparat dentar safir este similar cu cel ceramic, insa in realitate este superior acestuia din punct de vedere estetic. 

Cui ii este recomandat aparatul dentar safir?

Medicul ortodont poate recomanda tratamentul cu aparat dentar de safir in cazurile in care tratamentul de scurta durata este recomandat. Si in cazurile unor perioade mai lungi de tratament, pacientul poate alege utilizarea unui aparat dentar de safir, desi este posibil ca in timp sa necesite reparatii aditionale. Sistemele de aparat dentar safir sunt folosite pentru:

• Corectarea anomaliilor 

• Corectarea muscaturii; 

• Corectarea profilului; 

• Pozitionarea gresita a dintilor;

Aparatul dentar nu este recomandat in cazurile in care nu exista un nivel satisfacator de igiena sau sunt prezente carii dentare. Un aspect important al aparatului dentar safir este ca acesta nu isi va schimba culoarea in timpul tratamentului. Materialele biocompatibile care nu creeaza alergii, dar si forma aparatului dentar, modelat pentru un confort maxim, ajuta pacientii sa se adapteze usor la purtare. 

Aspectul estetic al unui astfel de aparat dentar va ajuta pacientii sa continue viata in mod normal, fara a le afecta viata sociala sau increderea de sine. Spre deosebire de alte aparate dentare, un aparat dentar safir nu produce probleme de dictie si pronuntie, si nu produce traume interne sau pete pe suprafata dintilor. 

Acest aparat dentar trebuie purtat de regula intre 18 si 24 de luni, in functie de fiecare caz in parte. Aparatul dentar safir necesita o ingrijire speciala, pentru a nu deteriora prinderile. Igiena dentara se va face conform specificatiilor medicului iar alimentatia va fi adaptata purtarii aparatului. 

Alege sa-ti indrepti dintii. Indiferent de varsta, dintii tai se pot realinia cu un aparat dentar safir sau de alt tip.Vino la un consult specializat cu un medic ortodont de la clinica Trident si afla care e cel mai bun parcurs pentru tine.

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari!

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog