Programează-te

Cand este recomandat un aparat dentar metalic? Raspund specialisti ai Clinicilor Trident, din Bucuresti

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa de corectarea pozitiei dintilor. Rolul acestor tratamente este deopotriva estetic si functional, o ocluzie defectuoasa aducand cu sine nu doar inconveniente legate de aspectul danturii ci putand fi cauza unor reale probleme de sanatate. De aceea, medicii recomanda tratamentele ortodontice la orice varsta, un aparat dentar metalic fiind, în multe cazuri, prima alegere. 

Aparatul dentar metalic este, intr-adevar, cel mai des intalnit și, desi nu este singurul tip de aparat ortodontic, are cateva avantaje de partea lui.

Care sunt avantajele unui aparat dentar metalic?

Un aparat metalic are avantajul de a putea fi folosit in tratarea tuturor anomaliilor dento-maxilare, indiferent de varsta. Este mai rezistent decat alte tipuri de aparate, nu se desprinde usor de pe dinti si nici nu se fractureaza. In plus, avantajul unor bracketi metalici consta in faptul ca, in cazul in care unul dintre acestia se desprinde in timpul tratamentului, poate fi inlocuit individual.

Desi este mai vizibil decat celelalte tipuri de aparate dentare, in multe cazuri, un aparat dentar metalic este considerat cea mai eficienta solutie ortodontica. 

Deloc de neglijat este si faptul ca, din punct de vedere al pretului, un aparat dentar metalic are un pret mai mic. In clinicile Trident, pretul pentru un aparat dentar metalic incepe de la 3800 lei.

Cat dureaza tratamentul cu un aparat dentar metalic?

Montarea unui aparat metalic dureaza aproximativ 30 de minute. Dupa aplicarea aparatului, va trebui sa te prezinti la un control la 4- 6 saptamani, pentru a-ti fi monitorizata evolutia tratamentului ortodontic. In functie de anomalia dento-maxilara pe care aparatul dentar metalic o are de tratat, durata unui tratament poate varia intre 1 an si 3 ani.

In acest timp, te vei obisnui sa pastrezi o igiena stricta, corecta a aparatului dentar metalic. Acest lucru inseamna un periaj corect de cel putin 2 ori pe zi, folosind, pe langa periuta de dinti, o periuta interdentara si un irigator bucal.

Afla daca un aparat dentar metalic este cea mai buna solutie pentru tine! La prima consultatie ortodontica, medicul ortodont iti va raspunde la toate intrebarile pe care le ai despre procedul de tratament. Programează chiar acum un consult la Trident Cotroceni sau Herăstrău!