Vreau o programare

Caz probono

Daca esti abonat la newsletter-ul nostru, atunci stii ca te-am rugat sa ne recomanzi un pacient, pe care sa-l tratam pro bono! Ei bine, acestea este un caz probono:

caz-probono

Descriere caz probono

Starea initiala a fost de afectare parodontala (inflamatie gingivala si distructie a osului de suport) in special la nivelul molarilor (maselelor) dar si a unui dinte frontal superior. Afectarea cea mai mare, care a reprezentat si problema principala de care pacienta se declara nemultumita, s-a observat la nivelul dintelui din fata. La el,  pe partea stanga sus, unde din cauza pierderii mari a suportului osos, dintele si-a modificat pozitia – s-a deplasat spre obraz si in jos. De asemenea, din cauza defectului osos extins in profunzime pana la varful radacinii, a fost afectat nervul si vascularizatia dintelui. Astfel, vitalitatea dintelui s-a pierdut si s-a modificat culoarea a devenit maronie-gri).

Ca tratament, in prima faza s-a dorit indepartarea factorilor ce intretineau inflamatia. S-a realizat indepartarea maselelor de minte si a unei masele din partea stanga sus, la care distructia osoasa majora o facea irecuperabila. Pentru celelalte zone in care gingia prezenta inflamatie  (forma medie de afectare parodontala) s-a realizat o curatare profunda a spatiilor dintre dinte si gingie.

Tratamente realizate

Pana in momentul de fata doar aceste tratamente au fost realizate.

Pentru zona frontala afectata s-a optat pentru varianta de tratament de inlocuire a dintelui migrat. A fost pusa o coroana avand ca suport un implant dentar.

Inainte de extractia dintelui si inserarea implantului dentar, sunt necesare tratamente de pregatire a osului. Acesta trebuie sa fie intr-o cantitate suficienta, cu o conformatie favorabila si o pozitionare optima a coroanei pentru inserarea implantului. In acest sens, tratamentul pregatitor consta in:

– tratamentul de canal al dintelui in cauza. Se va indeparta continutul necrozat din interiorul din interiorul dintelui ce poate reprezenta o sursa de infectie;

– tratamentul chirurgical parodontal. Se va curata si regenera defectul osos din jurul dintelui;

– tratamentul parodontal.  Se va stimula cresterea inaltimii prin tractionarea dintelui in afara osului, in jos.

Tratamentul alternativ ar fi fost de repozitionare a dintelui pe locul care trebuia sa fie in mod natural, deci de tractiune a lui in sus si spre cerul gurii insa prognosticul pe termen mediu si lung ar fi fost nefavorabil si exista riscul de afectare in continuare a suportului osos.

 

Va tinem la curent,

Echipa Trident

 

 

Last Updated on 25 octombrie 2019

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog