Programează-te

Ce asteptari ar trebui sa ai de la medicul tau dentist

Mersul la dentist este una dintre cele mai mari frici irationale pe care le avem. In acelasi timp, este si unul din cele mai bune si importante lucruri pe care le putem face pentru sanatatea dintilor si pentru sanatatea noastra generala. De aceea, cand iti alegi medicul dentist, asigura-te ca este alegerea potrivita pentru tine.

Ce ar trebui sa stii inainte sa mergi la stomatolog?

Mersul la dentist poate sa fie o activitate foarte stresanta. Asta,  daca nu ai un medic la care sa mergi in mod frecvent si in care sa ai incredere. Daca esti in cautarea unui dentist, sunt o serie de informatii pe care trebuie sa le stapanesti, inainte sa-ti faci o programare:

Cum iti alegi medicul dentist?

Poate ca ai auzit o parere buna despre un dentist de la o persoana apropiata. Poate ai citit o recenzie pozitiva pe Facebook. Poate ca ti-a recomandat o persoana cu autoritate o clinica sau un dentist. Dar tu stii de ce ai nevoie?  “De fiecare data cand intalnesc un pacient nou, incerc sa ma pun in locul lui. Asa ca, il tratez asa cum as vrea sa fiu tratat eu sau un membru al familiei mele”, spune Florin Lazarescu, fondatorul clinicii Trident. Acesta este principalul criteriu in functie de care sa-ti alegi dentistul: sa stii cum vrei sa fii tratat, care iti sunt asteptarile si sa nu-ti fie frica sa le exprimi. Avand in vedere ca exista o gama larga de variante cand vine vorba de clinici dentare si medici dentisti, este bine sa ai in vedere o serie de criterii cand alegi:

  1. Igiena clinicii in care lucreaza medicul este esentiala pentru un tratament de succes;
  2. Relatia pe care dentistul o creeaza cu tine. Este important sa te simti inteles si ascultat, chiar daca nu stii sa descrii in cei mai tehnici termeni ce te doare;
  3. Locatia clinicii este un aspect important. Chiar daca nu influenteaza direct relatia pe care o poti creea cu personalul medical, o locatie cat mai accesibila, este un punct in plus, care te poate ajuta sa economisesti timp;
  4. Echipamentele si tehnologiile cat mai performate sunt un plus in alegerea medicului dentist. Cu cat aparatura cu care lucreaza este mai performanta, cu atat disconfortul tau de pe scaunul stomatologului este mai mic. Totodata, timpul petrecut in cabinet si vizitele la clinica sunt reduse cu mult;
  5. Pretul corect nu inseamna un pret cat mai mic posibil pentru un serviciu medical de stomatologie. Un pret corect este dat de calitatea serviciilor de care beneficiezi.

 Ce inseamna un medic dentist bun?

“Cred ca un medic dentist bun este cel care isi cunoaste foarte bine competentele, este sigur pe el si stie cand are nevoie de ajutorul unui alt coleg”, spune Florin Lazarescu. Un dentist bun este cel care are grija nu numai de sanatatea dintilor tai, dar si de confortul tau. Iti explica in detaliu problema cu care te confrunti, cauzele care au dus la ea si te include in decizia privitoare la tratament. Alegerea medicului dentist potrivit pentru tine inseamna o investitie pe termen lung in primul rand de timp. Alegerea trebuie sa aiba la baza increderea in expertiza sa medicala, dar si in latura sa umana. Te asteptam la clinica Trident ca sa iti intalnesti dentistul potrivit!