Programează-te

De ce implanturile costa mult, dar nu sunt scumpe

implant dentar, femeie la dentist la care i se alege nuanta dintelui pentru implant dentar

Implant dentar pret – primul lucru care ne trece prin minte atunci cand ne gandim la un implant dentar sunt costurile. Trebuie sa luam in calcul ca preturile difera de la pacient la pacient, in functie de problema medicala pe care o are fiecare. Pentru a beneficia de un implant de calitate care rezista in timp, merita sa consulti un medic stomatolog cu experienta. Alegerea implantul potrivit depinde de materialele de fabricatie durabile si rezistenta in timp, fara sa necesite o schimbare periodica. 

Dantura este o componenta importanta a aparentei fizice. Un zambet placut imbunatateste prezenta generala a unei persoane. Dintii sanatosi ii permit sa vorbeasca si sa manance cu incredere, sustinand un stil de viata sanatos. Cariile, problemele gingivale sau durerile conduc deseori la degradarea danturii. Pierderea dintilor poate rezulta in muscatura gresita a maxilarelor  si poate distorsiona aparenta fizica.

Ce este un implant dentar?

Aplicarea implantului dentar este o procedura chirurgicala prin care se inlocuieste radacina dintelui bolnav sau a dintelui lipsa, cu un surub fabricat din titan, de cele mai multe ori. Implantul dentar reprezinta o alternativa preferata de pacienti la clasica punte dentara, unde este necesara sprijinirea puntii pe dintii existenti. In timp, osul maxilarului creste in jurul implantului si il va tine in loc. In conditii normale, procesul de vindecare dureaza in jur de 6 saptamani. Un dinte artificial, denumit si „coroana”, va fi apoi atasat pe suportul de legatura. Cele mai comune implanturi dentare sunt cele din titan, dar tipurile de implanturi existente pot fi discutate cu medicul stomatolog pentru a alege varianta potrivita pentru tine. 

Implant dentar – pret. Cand si de ce este recomandat?

Implantul dentar este recomandat pacientilor cu unul sau mai multi dinti lipsa dar care au structura osoasa destul de rezistenta sa tina un implant, sau sa primeasca un transplant osos care sa sustina surubul. Starea generala de sanatate a pacientului este importanta, existand afectiuni generale care pot contraindica aplicarea implantului dentar.

Implanturile dentare sunt esentiale atunci cand o patologie dentara duce la degradarea dintelui. Alte situatii in care implantul dentar este solutia ideala sunt cele in care anumite accidente – sportive sau parte a vietii cotidiene – cauzeaza caderea dintilor. 

Alte variante non-chirurgicale precum puntile dentare sau protezele sunt mai ieftine decat un implant dentar pret de cativa ani. Insa, non-invazivitatea tesuturilor invecinate il fac sa fie indicatia de electie pentru multe situatii clinice. Implanturile dentare nu vor necesita inlocuire sau corectare, si pe termen lung sunt mult mai durabile. De asemenea, implantul dentar nu afecteaza gingia, iar ingrijirea orala se mentine in acelasi fel ca si pentru o dantura sanatoasa. 

Raport calitate-pret

Implanturile dentare sunt mai costisitoare decat alte solutii pentru o dantura impecabila, dar trebuie luate in calcul efectele pe termen lung si calitatea imbunatatita a vietii. Costul total depinde de diversi factori: numarul de dinti care trebuie inlocuiti, unde sunt localizati, numarul si tipul implanturilor sau alte proceduri necesare de pregatire a maxilarului pentru implanturi. 

Implantul dentar este cea mai naturala varianta si permite ca dintele inlocuitor sa fie destul de stabil pentru masticatie – muscatul dintr-un mar nu va mai fi o problema!  

Implant dentar – pret: merita sa il platim?

Ca o prima impresie, judecand dupa costurile de inceput, protezele sau puntile dentare pot aparea mult mai ieftine decat implantul dentar. Dar costul total in timp – atat financiar cat si emotional – ajunge sa fie mult mai rentabil pentru implanturile dentare. Pretul initial platit pentru o punte nu include si costul de inlocuire a acestora dupa cativa ani, cand pierd din adaptare. De asemenea, costurile de mentinere si ingrijire a altor solutii sunt mult mai mari in timp decat a unui implant. 

Un fapt pe care multi pacienti nu il cunosc este ca lipsa unui dinte sau a unui implant degradeaza in timp gingia si maxilarul. Poate rezulta in schimbari ale fizionomiei. Pierderea danturii poate prezenta efecte adverse in mai multe aspecte ale vietii pacientilor. Aceste efecte negative pot produce frustrari sociale si izolare din cauza dificultatilor de vorbire, imposibilitatea de a mesteca, durere, nemultumire legata de aparenta fizica. 

Calitatea vietii este imbunatatita de implantul dentar. Atat din punct de vedere al alimentatiei, al confortului fizic si emotional, al comunicarii cu cei din jur si al sanatatii danturii, ne convinge ca implantul dentar este pretul pe care trebuie sa il platim pentru o viata traita confortabil. Implant dentar pret – o varianta sigura pentru o dantura sanatoasa!