Fatete dentare – Avantaje si pret

Vreau o programare

Din punct de vedere estetic, folosirea unor fatete dentare garanteaza aparitia unui zambet perfect, comparabil cu cel al starurilor de cinema. Persoanele care opteaza pentru fatete vor sa elimine imperfectiunile dintilor frontali, dobandite sau din nastere, iar pentru asta au nevoie de dinti albi si corect aliniati.  Afla cat costa fatetele dentare, pret pe dinte si de cate tipuri sunt.

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare sunt straturi subtiri de portelan, proiectate pentru a se potrivi peste suprafata frontala a unui dinte. Aplicarea unor fatete dentare se realizeaza, de obicei, peste dintii frontali, vizibili.

Avantajele fatetelor dentare

Daca iei in calcul aplicarea unor fatete dentare este important sa te consulti cu medicul tau stomatolog, pentru a avea cele mai relevante informatii legate de procedurile prin care trebuie sa treci. De asemenea, dentistul trebuie sa iti ofere si informatii legate de beneficiile si eventualele dezavantaje legate de folosirea unor fatete dentare, de tipurile disponibile si de cat costa fatetele dentare.

Printre cele mai importante beneficii pe care folosirea unor tipuri de fatete dentare ti le pot aduce se numara:
• Imbunatatirea imaginii prin corectarea alinierii dintilor( alinierea protetica a dintilor este conditionata de fiecare caz clinic in parte si limitata )
• Ofera un aspect natural zambetului tau
• Pregatirea dintilor pentru fatete dentare este o procedura minim invaziva
• O solutie practica pentru imbunatatirea aspectului dintilor post traume, discromii
• O investitie de durata, indiferent de pretul fatetelor dentare. In functie de materialul folosit, te poti bucura de un zambet perfect pentru o perioada lunga de timp.

Odata cimentate, fatetele dentare sunt usor de intretinut:
• Dentistul poate adapta culoarea la cea a dintilor tai
• Nu ai nevoie de o perioada de recuperare.

• Reprezinta o optiune viabila in cazul pierderii smaltului dentar, avand efect atat estetic cat si de protectie

Tipuri de fatete dentare

Daca esti in situatia de a avea nevoie de fatete dentare, trebuie sa stii ca acestea pot fi clasificate in functie de materialul din care sunt realizate.

De tipul materialului folosit depinde atat rezistenta pe termen lung, cat si timpul necesar aplicarii acestora. Astfel, in general, poti opta pentru:
• Fatete dentare din ceramica. Au o rezistenta sporita si necesita mai multe sesiuni pentru a fi aplicate in mod corespunzator.
• Fatete dentare din materiale compozite. Aplicarea se poate face intr-o singura sedinta.

Before After fatete dentare beforefatete dentare

Cum se aplica fatetele dentare?

La prima vedere, aplicarea unor fatete dentare pare a fi o procedura medicala simpla si care poate fi realizata pe loc. In realitate, aplicarea trebuie realizata in mai multi pasi, asta pentru a asigura atingerea rezultatelor pe care ti le doresti. De asemenea, stomatologul trebuie sa fie sigur ca dantura ta se afla intr-o stare care sa permita aplicarea fatetelor dentare.

Daca optezi pentru fatete dentare din ceramica, vei trece prin urmatoarele etape:
1. Un consult stomatologic pentru a stabili in ce stare se afla dintii tai
2. Indepartarea unui strat minim din structura dintilor pe care vrei sa ii acoperi, pentru ca dupa aplicarea de fatete dentare sa ramai cu un aspect natural. In medie, grosimea unor fatete dentare variaza intre 0,3 si 0,8 milimetri
3. Tratarea eventualelor carii sau a altor probleme ale dintilor
4. Realizarea unui mulaj( amprente) care va fi folosit pentru obtinerea fatetelor in laboratorul de tehnica dentara
5. Aplicarea fatetelor dentare

Daca optezi pentru fatete dentare realizate din materiale compozite, stomatologul va respecta majoritatea pasilor de mai sus, cu exceptia celei in care realizeaza mulaje pentru fatete dentare. In aceasta situatie, fatetele sunt aplicate direct pe suprafata dintelui, refacand forma si aspectul dintelui din material compozit, din aproape in aproape.

Pret fatete dentare

Pretul fatetelor dentare variaza in functie de mai multi factori, principalul fiind tipul de fatete dentare pentru care optezi sau eventualele interventii stomatologice la care trebuie sa fii supus pentru a asigura sanatatea danturii.

Atunci cand te intrebi cat costa fatetele dentare trebuie sa iei in calcul faptul ca pretul fatetelor dentare se stabileste in functie de numarul de dinti care trebuie lucrati. Astfel, pretul se stabileste pe fiecare dintre in parte.

Programeaza o consultatie cu un medic stomatolog de la clinca Trident si afla cat costa fatetele dentare, pret pe dinte.

In plus, desi dupa aplicarea fatetelor dentare nu trebuie sa treci printr-o serie de proceduri speciale de intretinere, trebuie sa iei in calcul faptul ca la costurile cumulate se adauga si controalele regulate care sunt recomandate din sase in sase luni.

Daca vrei sa afli mai multe despre ce inseamna sa ai fatete dentare si ce presupune procedura, dar si despre cat costa fatetele dentare, pret pe dinte, te asteptam la clinica Trident. 

TipPret
Pret fatete dentare HE2200 RON

De ce sa alegi Clinica Trident?

Daca vrei sa ai un zambet perfect si increderea care vine odata cu acesta, clinica Trident este locul ideal unde poti sa ceri aplicarea unor fatete dentare. Medicii nostri sunt specializati in subdomeniile stomatologice care tin de aplicarea acestor fatete, desfasurandu-si activitatea intr-o clinica de excelenta care se ridica la standardele Denstply Sirona CEE.

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari!

Medici specializati in Fatete dentare – Avantaje si pret

Ce interventii mai puteti face la clinica noastra

Vreau o programare
Clinica Trident © 2021 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro

designed by: Livedesign