Programează-te

Fațete ceramice. Soluția ideală pentru un zâmbet perfect

Fatete pentru dinti din ceramica, Bucuresti

Fațetele ceramice sunt cea mai bună opțiune pentru corectarea imperfecțiunilor dentare și obținerea unui zâmbet fără cusur. Ceramica rezolvă o multitudine de probleme funcționale și de ordin estetic și reprezintă prima alegere a medicilor când recomandă fațete dentare

Calitățile fațetelor ceramice 

Fațete ceramice realizate în propriul laborator, la Trident 

Experții în estetică dentară ai Clinicilor Trident din București folosesc pentru lucrări fațete ceramice realizate în laboratorul de tehnică dentară al clinicilor, unde tehnicienii se asigură că produsul final are o calitate înaltă. 

Opțiunea de restaurare a danturii cu fațete ceramice va fi discutată cu medicul stomatolog în timpul consultației, când acesta evaluează starea danturii și stabilește ce dinți au nevoie de astfel de corecții. 

fatete dentare, secretul zambetului perfect, infografic | Clinicile Trident

În ce cazuri sunt recomandate fațete ceramice 

Fațetele ceramice ajută la corectarea asimetriilor de formă sau de poziție ale dinților, aliniind dantura. 

Strungărețele (numite medical diasteme) sunt o altă problemă estetică rezolvată de fațetele ceramice, în cazul pacienților care resping purtarea unui aparat dentar

Repararea fracturilor incizale au și ele indicație de reabilitare cu ajutorul fațetelor ceramice. La fel, alterările smalțului. 

Medicii pot recomanda folosirea fațetelor ceramice și în cazul unor restaurări dentare anterioare de amploare sau, în anumite cazuri, pentru repararea coroanei dentare. 

Și în cazul schimbării culorii dinților, al pătării lor cu diverși pigmenți alimentari, fațetele ceramice fac diferența. Estetica danturii e redată prin fațetare. 

Cum se montează fațetele ceramice 

Fațetele ceramice, care sunt niște foițe ceramice foarte subțiri, sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară, după amprenta luată pacientului. 

Fațetele se lipesc pe dinți cu un adeziv special, foarte rezistent, după șlefuirea prealabilă a unui strat extrem de subțire de smalț. 

Șlefuirea ajută la eliminarea imperfecțiunilor și la o mai bună aderență și stabilitate a fațetelor ceramice. Este o procedură neduroasă. 

Fațetele pot fi aplicate și fără șlefuirea smalțului, însă în acest caz, e posibil ca adaptarea fațetei la dinte să nu fie perfectă. 

Beneficiile reabilitării cu fațete ceramice 

Dantura are un aspect natural, iar ceramica, fiind biocompatibilă, este bine tolerată de gingie. 

Dincolo de câștigul estetic, fațetele ceramice reprezintă o formă de protecție a dinților și o soluție pentru a-i reface structural când sunt afectați de carii, fracturi, ciobituri. 

Apoi, prin corectarea imperfecțiunilor și alinierea danturii, este îmbunătățită masticația. 

Bucură-te de toate beneficiile fațetelor ceramice cu ajutorul făuritorilor de bucurie de la Clinicile Trident! Zâmbetul perfect este la o programare distanță.