Vreau o programare

Fractura mandibulara

Intr-o clasificare a oaselor corpului fracturate de-a lungul vietii, fractura mandibulara ocupa locul al zecelea. Cauzele unei astfel de fracturi sunt forta sau presiunea aplicata brusc si puternic pe zona afectata.

Ce este fractura mandibulara?

Tipurile de fractura difera in functie de intindere si expunere. Fractura membranara nu expune osul in mediul inconjurator, in timp ce fractura deschisa expune fragmentele osoase. Acestea sunt fracturile care nu duc la complicatii. Cele complexe necesita un tratament special si au consecinte diferite fata de o simpla fractura mandibulara.
Fractura de mandibula nu este doar o rana, ci presupune si un risc de infectie. Daca a afectat dintii in cea mai mica masura, atunci fractura poate dezvolta o infectie. Stomatologul poate sa previna o astfel de complicatie, in urma unei examinari.

Consulatie la medicul dentist

In timpul consultatiei, medicul dentist va efectua o radiografie, apoi va studia manifestari precum: spasme ale muschilor, dinti afectati sau lipsa, consecinte asupra muscaturii sau miscari ale osului mandibular, anomalii in conturul fetei sau formei mandibulei.
Fractura de mandibula reprezinta o afectiune ce poate afecta dintii iremediabil si pe termen lung. De aceea, in tratamentul acesteia trebuie sa fie inclusa si o vizita la stomatolog, care poate prescrie si antibiotice impotriva riscului aparitiei infectiilor. Medicii dentisti stiu ca cele mai des intalnite cauze ale acestui tip de fractura sunt accidentele, caderile, atacurile sau ranile capatate in urma practicarii unui sport.

In cazurile grave, se poate apela la operatii de reconstructie a mandibulei, pentru care pacientii au nevoie de o perioada de recuperare si ingrijiri speciale. Efectele fracturii asupra aspectului fizic si a muscaturii vor fi corectate, iar in unele cazuri se poate apela si la implanturi care sa realinieze dintii sau osul. Astfel de interventii nu lasa urme asupra aspectului fetei, iar riscul legat de complicatii este scazut. Consecintele pe termen lung ale acestor interventii sunt minime, odata ce stomatologul a luat toate masurile necesare de tratament.

Last Updated on 25 octombrie 2019

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Fractura mandibulara

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.