Vreau o programare

Halitoza sau respirația urât mirositoare- tratată la Trident

Când ești în public și îți miroase gura te simți jenat și încerci să maschezi respirația cu ajutorul gumei de mestecat. Însă, halitoza poate să indice o afecțiune mai serioasă a cavității bucale și să nu fie doar un factor de disconfort de care uiți la finalul zilei. 1 din 4 persoane au o respirație urât mirositoare la nivel global, conform Sistemului Național de Sănătate din Marea Britanie. Chiar dacă nu este considerată o afecțiune gravă, halitoza poate fi un simptom pentru un dezechilibru al cavității bucale, pe care medicul stomatolog îl poate diagnostica și trata cu succes.

Află ce este halitoza și cum poți să o tratezi sau chiar să o eviți. Nu lăsa respirația urât mirositoare să te împiedice să te bucuri de fiecare moment al zilei și sa-ți pierzi încrederea în tine.

halitoza-tratament

Ce este halitoza?

Respirația urât mirositoare sau halena, cunoscută în termeni medicali drept halitoză, este de cele mai multe rezultatul unei afecțiuni digestive sau dentare. Intensitatea mirosului poate fi amplificată de tutun sau consumul de alcool, iar folosirea bomboanelor mentolate, a gumei de mestecat sau a apei de gură poate doar să amelioreze simptomele. Indicat este un consult la cabinetul dentar în urma căruia medicul să determine cauzele exacte ale halitozei și să realizeze un plan de tratament.

În gură se adună mai multe tipuri de bacterii și compuși volatili de sulf, cu diverse “preferințe nutriționale”, care mai ales dimineața, se manifestă printr-un miros urât. Bacteriile se hrănesc cu proteine, iar din acest proces rezultă mirosul urât din gură.

Dimineața avem cu precădere un gust și o respirație urât mirositoare din cauza deshidratării pe care corpul o resimte în timpul perioadei de repaos din timpul nopții. De asemenea, un aport la acest fenomen îl au și celulele epiteliale care intră în proces de putrefacție.

Halitoza, pe lângă mirosul urât din gură, se manifestă prin prezența unei depuneri albicioase pe partea dorsală a limbii, gură uscată, saliva vâscoasă și un gust acru sau metalic care nu dispare.

Halitoza: cauze stomatologice

Problemele dentare sunt principala cauză care provoacă respirația urât mirositoare. Problemele cavității bucale și ale dinților care provoacă halitoza pot fi tratate la clinica Trident. Cauzele cele mai frecvente care o provoacă sunt:

 • Igienă orală necorespunzătoare
 • Placă bacteriană rămasă în spațiile dintre dinți sau în șanțurile gingivale, care facilitează înmulțirea bacteriilor.
 • Tartru
 • Carii
 • Obturații sau coroane realizate deficitar
 • Boli gingivale, dintre care gingivita ulcerată acută este cea mai frecventă.
 • Abcese dentare
 • Boala parodontală

Prevenția halitozei prin măsuri stomatologice

O mai bună îngrijire a cavității bucale înseamnă o sănătate mai bună. În jur de 80% din cauzele care provoacă halitoza sunt de natură stomatologică, prin urmare eliminarea unor obiceiuri proaste pot diminua condițiile de apariție a respirației urât mirositoare. Principalele metode de prevenție sunt:

 • O igienă orală corectă, realizată prin spălarea dinților după mese, mai ales după micul dejun și cină
 • Folosirea aței dentare pentru resturile alimentare rămase între dinți și apă de gură
 • Control stomatologic de rutină la 6 luni sau 1 an
 • O igienă corectă a protezelor dentare

Scapă de respirația urât mirositoare la Trident

Poți să scapi de mirosul urât din gură cu ajutorul medicului stomatolog, care după un control, îți va putea spune care sunt cauzele halenei și le va trata corespunzător. Va putea să-ți spună dacă a apărut în urma stilului tău de viață actual sau ca efect secundar al unor medicamente sau dacă este legată de afecțiuni mai serioase ale cavității bucale.

Medicul dentist va știi să identifice cauza care a dus la halitoza pe baza evaluării intensității mirosului și a analizării limbii, locul unde se aduna cele mai multe bacterii.

Principala acțiune pe care poți să o faci pentru sănătatea dinților și a gurii tale este îngrijirea corectă a lor, prin spălarea regulată și eliminarea resturilor alimentare dintre dinți și curățarea limbii.

Nu-ți limita viața socială la a sta într-un colț de frică să nu-ți faci prezența remarcată printr-un miros neplăcut al gurii. Vino la un consult stomatologic la Trident, unde îți vom reda zâmbetul, sănătatea orală și încrederea în tine.

Last Updated on 30 iunie 2021

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog