Programează-te

Ortodonție copii: beneficiile începerii tratamentului ortodontic la o vârstă timpurie

Cu cât mai repede, cu atât mai bine – expresia pe care o auzim adesea, este perfect valabilă mai ales când vine vorba de ortodonție la copii. De ce? Pentru că începerea timpurie a tratamentului ortodontic la copii aduce cu sine o mulțime de beneficii: dinții sunt mai ușor de aliniat în poziția corectă, oasele și dentiția definitivă se dezvoltă corect, se îmbunătățește funcția masticatorie, ceea ce aduce cu sine o digestie mai bună, se îmbunătățește pronunția, dar și aspectul estetic, ce va căpăta o importanță din ce în ce mai mare pentru copil, pe măsură ce acesta va crește.  

La ce vârstă ar trebui să îți vadă copilul un ortodont de copii? 

Ideal ar fi ca tu și copilul tău să ajungeți la ortodont în jurul vârstei de 6-7 ani. Atunci, procesul de instalare a dentiției definitive este în desfășurare, iar tratamentul ortodontic va aplica la timp corecțiile necesare, astfel încât dinții să se dezvolte armonios și să se evite problemele ulterioare, pe care o aliniere incorectă le aduce. Un consult de ortodonție la copii am putea spune că este nu doar necesar, ci și extrem de benefic pentru mai târziu.  

Ce presupune o vizită la un ortodont de copii? 

Totul începe cu un consult și cu o evaluare a problemelor ce urmează a fi corectate. Un ortodont de copii îți va putea spune care sunt pașii ce ar trebui urmați pentru ca dantura copilului tău să se dezvolte corect și armonios. Tot el îți va face un plan de tratament ce include, de regulă, un aparat dentar pentru copii.  

Faptul că tratamentul ortodontic începe chiar înainte de instalarea dentiției definitive este un lucru cu adevărat benefic pentru copilul tău. Te asiguri, astfel, că dinții definitivi vor crește corect, asigurându-i o dantură funcțională și estetică. Aparatul dentar pe care medicul vi-l va recomanda poate fi, în această fază, unul mobil, încă un avantaj, întrucât acest tip de aparat este ușor de purtat, putând fi introdus și îndepărtat chiar de copil, ceea ce îi va asigura confort și o igienă corespunzătoare.   

După ce, împreună cu medicul ortodont de copii  alegeți cel mai potrivit tratament  pentru copil, urmează implementarea planului de tratament ortodontic, cu dezvoltarea și aplicarea aparatului, ajustarea periodică a acestuia în funcție de evoluția tratamentului și urmărirea periodică a modificărilor ce intervin.  

La finalul tratamentului ortodontic, copilul se va bucura de dinți frumoși, aliniați corect, ceea ce îi va aduce o creștere a încrederii de sine, dar și valoroase beneficii pentru sănătate.  

De ce să vii la Trident Diminutiv pentru un tratament ortodontic  

La Trident Diminutiv, micii pacienți se bucură de cele mai bune condiții pentru un tratament de ortodonție copii. Medicii pedodonți și  ortodonți de copii au experiență, pricepere și tact, astfel încât fiecare vizită e o bucurie pentru copil, iar mersul la stomatolog se transformă într-o plăcută rutină, capabilă să devină un obicei sănătos pentru toată viața.  

Am amintit despre designul special conceput pentru micii pacienți? Dacă încă nu ne-ați vizitat, vă spunem doar atât: nu doar cei mici îl adoră! 

Programează acum un consult de ortodonție copii și ajută-ți copilul să pornească în viață cu un zâmbet sănătos!