Pericoronarita este o afectiune care apare la tineri, in jurul varstei de 20 de ani, odata cu dezvoltarea maselei de minte.
Ce este pericoronarita?
Cel de-al treilea molar este cunoscut si sub denumirea de „masea de minte”. Si, ca toate celelalte din categoria ei, si aceasta masea este sensibila la inflamatii, afectiuni si tulburari. In acest caz, gingia care inconjoara dintele este cea afectata de pericoronarita. Un principal factor de risc este ca stratul de gingie sa acopere maseaua de minte si, astfel, sa o faca greu de curatat si sensibila.
Daca nu este tratata la timp, pericoronarita devine cronica. In versiune acuta, provoaca febra, umflaturi si dureri. Desi seamana cu parodontita, pericoronarita se rasfrange asupra unui singur dinte afectat. Pericoronarita apare in urma acumularii de resturi alimentare si bacterii, care genereaza o infectie. De obicei, in zona dintelui apare un spatiu greu de curatat, in care se acumuleaza bacterii si, astfel, se dezvolta afectiunea.
Metode de tratament
Metodele de tratament disponibile la Clinica Trident sunt rezultate ale celei mai noi tehnologii, combinate cu experienta si cunostintele stomatologilor nostri. Ei va vor evalua, vor face o radiografie si vor determina exact ce metoda de tratament va este necesara. Aceasta are si rolul de a determina daca exista riscul ca acea masea sa aiba o carie sau o alta sensibilitate. Pericoronarita se dezvolta si devine acuta sau cronica rapid. Faceti din timp o programare la stomatolog.
Tratamentul pentru pericoronarita vizeaza eliminarea durerii si vindecarea infectiei. Indicata este o operatie minora care elimina tesutul de gingie in exces si extractia dintelui problema. Se stie deja despre maselele de minte ca au o sensibilitate crescuta si o rezistenta scazuta. Pericoronarita este doar una dintre complicatiile ce pot aparea, atunci cand o masea de minte se dezvolta. Dentistii nostri va asteapta sa eliminati problema si orice sanse ca aceasta sa revina. Echipa experimentata a clinicii Trident le va explica pacientilor fiecare pas din aceasta procedura astfel incat ei, sa poata intelege exact ce li se intampla pe scaunul de consultatie.