Programează-te

Proteza scheletată. Pentru cine este recomandată?

Proteza scheletată este o proteză parțială, mobilizabilă, fixată pe dinți naturali, nu pe implanturi. Medicii stomatologi apelează la această soluție în cazul pacienților care au suferit edentație semnificativă, dar nu totală, și au contraindicație pentru implant

Există o condiție esențială pentru folosirea protezei scheletate în restaurarea danturii: dinții rămași trebuie să fie suficient de puternici pentru a o susține și să fie localizați în puncte-cheie. Dacă nu sunt sănătoși, aceștia vor fi extrași și se va opta pentru o proteză totală.

Proteză scheletată la Trident București

Proteza dentară scheletată este una dintre soluțiile folosite de medicii Clinicilor Trident din București pentru a le reda pacienților lor bucuria de a zâmbi. Dacă ți se potrivește sau, din contră, avem pentru tine o alternativă superioară din punct de vedere funcțional și/sau estetic, vom stabili repede și simplu, dacă ne vizitezi. 

Prin examinarea din timpul consultației și investigații imagistice efectuate în clinică putem afla cu ce tip de proteză ai avea cea mai mare compatibilitate – proteză scheletată, totală, pe implant -, apoi îți vom explica pașii pe care îi presupune restaurarea dentară și în cât timp vei putea beneficia de o dantură nouă, fără cusur. 

Proteza scheletată este realizată la Trident din materiale de cea mai bună calitate, infrastuctura este metalică (aliaj crom-cobalt), iar partea estetică, din ceramică sau zirconiu, așadar, dacă această variantă se va dovedi câștigătoare pentru tine, poți avea siguranța că vei beneficia de un produs desăvârșit, iar medicii noștri își vor da silința a dantura ta să aibă un aspect natural. 

Proteza dentară scheletată este cea mai accesibilă alternativă pentru o dantură completă. Durabilitatea și stabilitatea o așază în fruntea preferințelor pacienților. 

Avantajele și dezavantajele protezei scheletate

Pentru ca fiecare pacient să aleagă în cunoștință de cauză tipul de restaurare dentară și să fie informat în legătură cu toate aspectele implicate de acest proces, detaliem principalele avantaje și dezavantaje ale protezei scheletate. 

Avantaje 

Între protezele mobile, proteza dentară scheletată prezintă avantaje față de protezele totale. De exemplu, fiind mai mică, este mai ușor de tolerat de pacient. În plus, proteza scheletată: 

Dezavantaje 

Proteza scheletată nu e ușor de purtat din prima. Acomodarea durează, abia după câteva săptămâni cavitatea bucală se obișnuieste cu ea, iar mestecatul și vorbitul vin natural. Alte aspecte care pot deranja, la început: 

Reguli de îngrijire a protezei scheletate

Proteza dentară scheletată trebuie scoasă după fiecare masă, pentru a putea îndepărta resturile alimentare și a menține astfel sănătatea cavității bucale. 

Dacă înlături proteza scheletată peste noapte – este indicat, pentru a permite mucoasei gingivale să se regenereze -, aceasta trebuie ținută până dimineață într-o soluție specială. 

Proteza nu trebuie curățată cu apă fiartă, apă dură, pastă de dinți sau alte produse abrazive. 

Și nu aplica presiune pe zonele de prindere ale protezei scheletate. 

Dacă aceste reguli simple sunt respectate, proteza ar trebui să aibă o durată de viață ridicată. 

Te așteptăm la Trident București pentru a discuta despre opțiunea restaurării dentare cu proteză scheletată. „Făuritorii de bucurie” ai clinicilor noastre contorizează zâmbete și abia așteaptă să-l adauge pe al tău în portofoliu! Cu experiența noastră, tehnologie pe ultimă oră și materialele de cea mai bună calitate pe care le folosim, garantăm că vei zâmbi fără rețineri. Programează-te acum.