Programează-te

Coroană pe implant dentar. Tipuri, recomandări

Coroana pe implant dentar este lucrarea protetică fixă ce înlocuiește partea vizibilă a dintelui și încheie, practic, intervenția de implant dentar. Alegerea tipului de coroană pe implant dentar trebuie făcută informat și în acord cu recomandările specialistului care se ocupă de tratament. 

Coroana pe implant dentar la Clinicile Trident 

La Clinicile Trident din București folosim materialele cele mai bune și mai ofertante din punct de vedere estetic, când vine vorba despre lucrări protetice. Coroana pe implant dentar din ceramică pe zirconiu și coroana pe implant dentar integral zirconiu sunt foarte rezistente și redau fidel culoarea dinților pacientului, fiind cele mai potrivite pentru o dantură cu aspect natural. 

Alegerea unei coroane pe implant dentar trebuie făcută însă numai în urma unei discuții cu medicul specialist, după consultație, ca parte a planului de tratament privind implantul și protezarea, în cadrul căruia sunt evaluate riscurile și sunt căutate cele mai bune soluții pentru înlăturarea sau minimizarea lor. 

Tipul de implant, tipul de coroană dentară pe implant și materialul din care aceasta va fi realizat sunt stabilite în funcție de pacient și de specificul problemei sale dentare. 

Etapele tratamentului 

În timpul consultației pentru implant și protezare, medicul va recomanda efectuarea unei tomografii dentare; această investigație arată dacă pacientul are o cantitate suficientă de os în zona unde trebuie efectuat implantul și dacă densitatea acestuia permite implantarea. În cazul în care nu e suficient os, se amână intervenția și se face întâi o adiție de os. Stomatologul mai poate solicita înaintea efectuării implantului, și un set de analize de sânge. 

Ce pași sunt urmați: 

Există și implanturi cu încărcare imediată (implant + bont protetic + coroană pe implant dentar provizorie), însă, de regulă, întregul proces durează până la 6 luni – perioada necesară pentru osteointegrarea implantului. Încărcarea întârziată a coroanei pe implant dentar asigură o rată de succes mai ridicată a implantului. 

În cazul în care e necesară și adiția de os, durata tratamentului se prelungește cu încă 4-6 luni. 

Câte feluri de coroană pe implant dentar există 

coroana implant dentar, pacienta la medicul stomatolog pentru montare coroana pentru implant dentar | Clinicile Trident

În funcție de montare 

1. Coroană pe implant dentar fixă (cimentată). 
2. Coroană pe implant dentar înșurubată. 

Coroana pe implant dentar înșurubată este mai ușor de scos, dacă este nevoie de mici ajustări ori se impune un tratament la locul implantului. Însă nu toate implanturile se pretează la lucrări protetice înșurubate. 

Coroana pe implant dentar cimentată e cea mai stabilă lucrare protetică, dar este greu de înlăturat, dacă se impune o intervenție la locul implantului. 

În funcție de material 

Coroana pe implant dentar oferită de Trident poate fi realizată din: 

Coroana pe implant dentar redă fidel culoarea și transparența dinților naturali. Realizată după cea mai nouă tehnologie, coroana pe implant dentar are aceleași proprietăți estetice și o rezistență crescută. 

Dacă ai nevoie de tratament complet de implant și coroană pe implant dentar, apelează la Trident pentru a beneficia de servicile unor medici specializați în implantologie și lucrări protetice, ghidați de ultimele standarde în domeniu și care folosesc cele mai noi tehnologii. Programează-te la consultație la făuritorii de bucurie, fă primul pas către obținerea unei danturi perfecte.