Vreau o programare

Sangerari gingivale

Este comun sa ai sangerari gingivale, insa acestea pot ascunde multe cauze daunatoare pentru sanatate.  Sangerarile gingivale pot aparea oricand, insa mai ales in timpul periajului. Frecventa lor este cea care determina gravitatea afectiunii pe care o arata. Insa, in majoritatea cazurilor, sangerarile sunt simptom al unei afectiuni gingivale si fac referire la boala parodontala.

De ce apar sangerari gingivale?

O alta cauza a sangerarilor este placa dentara, care se aduna la baza dintilor si afecteaza mediul gingiei. Aceasta se va mineraliza pana cand se va transforma in tartru. Totusi, in unele cazuri, sangerarile pot aparea din lipsa vitaminei K sau a unor infectii usoare.

Daca sangerarile sunt insotite de alte simptome, precum spatii libere intre gingii si dinti, sangerari in timpul periajului si dupa, dinti care se misca, o respiratie mirositoare, atunci vizita la stomatolog este neaparat necesara. Pacientii pot avea, la nivelul pungilor parodontale, bacterii care imprastie substante toxice si, astfel, nu afecteaza doar un dinte, ci si osul sau dintii din apropiere.

Tratament pentru sangerari gingivale

Unii pacienti aleg sa isi aplice acasa un tratament sangerari gingivale, uitand ca sangerarea este un simptom si nu o afectiune in sine. Vizita la stomatolog este necesara daca gingiile reactioneaza astfel pe o perioada indelungata si, mai ales, daca este insotita de alte simptome. Cele doua afectiuni anuntate de sangerari sunt gingivita si parodontita. Daca prima dintre cele doua are o forma usoara si se trateaza rapid, parodontita este o afectiune grava a gingiilor.

Infarctul, aftele, diabetul si osteoporoza sunt afectiuni ale organismului care se pot manifesta si prin sangerari gingivale. De aceea, consultul stomatologului este cel mai bun indicator in privinta cauzei acestor manifestari.

Cu cat afectiunile sunt depistate mai devreme, cu atat sanatatea si aspectul estetic al danturii va fi mai putin afectat. Senzatia incomoda data de sangerari va disparea, iar spalatul pe dinti va redeveni acel proces lipsit de griji, care protejeaza dantura de pericole. De acest aspect se vor ocupa stomatologii de la Clinica Trident, care vor efectua analize detaliate, vor determina cauza exacta a sangerarilor, apoi vor trece la tratament.

 

Last Updated on 10 martie 2022

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Sangerari gingivale

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog