Vreau o programare

Stomatita – ce este si cum poate fi tratata

afte sau leziuni bucale, gura dureroasa, stomatita

Stomatita se manifesta printr-o respiratie urat mirositoare, leziuni in interiorul gurii sau dificultati la inghitire sunt probleme care desi nu sunt grave, sunt neplacute si provoaca un disconfort mare. Afla ce este stomatita si cum o poti trata.

Ce este Stomatita?

Cunoscuta si ca „gura dureroasa” din cauza simptomelor pe care le genereaza, stomatita este o afectiune care impiedica pacientul sa manance, sa vorbeasca sau sa doarma. Aceasta afectiune este o inflamare a mucoasei din interiorul gurii, ce se poate dezvolta pe gingii, pe limba, pe buze, pe partea interioara a obrajilor si pe cerul gurii.

Stomatita este dureroasa si se manifesta prin inrosirea, umflarea si sangerarea zonei afectate. Cauzele afectiunii difera de la o igiena orala indoielnica, pana la arsuri de la mancaruri, medicamente sau infectii. Se poate manifesta si sub forma de alergie la anumite substante.

De cate feluri poate fi stomatita?

Stomatita poate fi de doua feluri:

  1. Aftoasa. Se manifesta prin senzatii de arsura, leziuni, resipratie urat mirositoare sau senzatie de mancarime in interiorul gurii.
  2. Herpetica. Apare in urma transmiterii unui virus si se manifesta prin febra, ulceratii la nivelul cavitatii bucale, halitoza, dificultati la inghitire, gingii umflate sau saliva in exces. Acest tip de stomatita este contagioasa. Se poate transmite prin sarut sau prin alimente sau bauturi impartite.

Deseori apare si la copii. Stomatita aftoasa se manifesta sub forma unei ulceratii galbui, ce apare in interiorul obrajilor, al buzelor si pe limba. Aceasta tulburare nu este contagioasa, insa cea sub forma de herpes se poate transmite, mai ales in cazul celor mici, care isi impart mancarea. La copii, este rezultatul virusului herpes simplex de tip 1, care este periculos pana in momentul in care afectiunea dispare complet.

Desi se manifesta doar pentru maxim 10 zile, stomatita este dureroasa, iar cea aftoasa poate recidiva oricand.

Stomatita tratament 

Metodele de tratament stomatita difera in functie de cele doua tipuri de afectiune. Herpesul poate fi vindecat prin metode usoare si o grija sporita fata de lichidele baute de copii. Daca vorbim despre stomatita aftoasa tratament, atunci se apeleaza la medicatie doar in cazul in care ulceratiile au dimensiuni mari. Un regim fara excese si curatarea atenta a gurii, pentru a elimina microbii pot fi, uneori, metode suficiente pentru vindecare. Insa, cel care ia decizia de tratament pentru stomatita este medicul stomatolog, care poate determina si viitoarele metode de preventie.

Totusi, pacientii nu isi pot da seama de severitatea stomatitei si risca sa fie pusi in fata unei solutii temporare, care nu duc la o vindecare completa. In cazul copiilor, educatia poate fi o forma eficienta de protectie in fata unor viitoare herpesuri. Daca cel mic intelege fenomenul transmiterii afectiunii, atunci va fi aparat si de potentiale riscuri de contactare a herpesului unei persoane apropiate.

Pune-ti sanatatea orala pe primul loc. Te asteptam la clinica stomatologica Trident pentru control de rutina, sfaturi de preventie si igiena, dar si cu tratamentul adecvat pentru tine.

Last Updated on 11 mai 2022

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Stomatita – ce este si cum poate fi tratata

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog