Programează-te

Tipuri de fatete dentare

Atunci cand vorbim despre prima impresie, zambetul joaca un rol important. Accidentele sau unele probleme stomatologice iti pot afecta dantura si increderea in tine. In aceasta situatie, fatetele dentare pot fi solutia de care ai nevoie. La clinica Trident poti alege dintre mai multe tipuri de fatete dentare.

Tipuri de fatete dentare: fatete ceramice

Fatetele ceramice sunt bucati subtiri de portelan care acopera dintii. Ele reprezinta o solutie permanenta pentru a schimba sau imbunatati imaginea dintilor patati, ciobiti, rupti sau inestetici. Acest tip de fatete dentare necesita indepartarea unui strat minim din suprafata danturii. Pregatirea dintilor depinde de tipul de fateta folosita, de pozitia dintelui sau de metoda de realizare a preparatelor.

Amprentele dentare sunt realizate inainte si sunt folosite pentru a crea un model in ipsos al dintilor, necesar pentru realizarea produsului final.

Cand sunt recomandate?

Fatetele ceramice sunt recomandate pentru a masca diferite defecte precum: dintii patati, semnele unei tratament de canal radicular sau obturatiile decolorate ale dintilor din fata.

Pacientii cu spatii intre dintii din fata (strugareata) sau care au dinti care sunt ciobiti sau uzati pot apela, de asemenea, la fatetele din material ceramic. In general, aceste tipuri de fatete dentare pot fi folosite de-a lungul a catorva zeci de ani, mai ales atunci cand sunt aplicate de medici dentisti supraspecializati in acest domeniu.

Beneficii

Medicii dentisti recomanda aplicarea unor fatete ceramice Emax pentru ca:

Fatete denatre ceramica-preturi

Costurile aplicarii unor fatete dentare ceramice la clinica Trident variaza in functie de procedurile suplimentare de care are nevoie fiecare pacient. In general, pretul incepe de la 2200 RON/dinte.

Tipuri de fatete dentare: fatete compozit

Fatetele compozite sunt minim invazive, sunt facute din rasina si acopera suprafata dentara. Compozitul este aplicat deasupra dintilor, ajutand la modelarea acestora pentru a obtine aspectul dorit. Fatetele din compozit sunt ideale pentru fixarea crapaturilor fine ale dintilor.

Pentru a pregati dintii pentru aplicarea compozitului, este nevoie doar de o pregatire usoara. Medicul dentist va aplica apoi un adeziv pentru a ajuta rasina sa se lipeasca de dinti. Odata ce rasina este aplicata, aceasta va fi sculptata in forma dorita si lustruita pentru a obtine un aspect natural.

Beneficii

Pacientii aleg folosirea materialului compozit pentru imbunatatirea aspectului danturii lor deoarece ofera urmatoarele beneficii:

Tipuri de fatete dentare compozit -preturi

Costurile fatetelor dentare incep de la 2200 RON, la care se pot adauga costurile asociate cu alte interventii sau tratamente de care poate fi nevoie.

Fatetele dentare sunt o solutie practica si la indemana pentru imbunatatirea zambetului tau. Specialistii Trident iti vor explica tot ce trebuie sa stii despre diferitele tipuri de fatete dentare si te vor ajuta pe tot parcursul procesului, pana vei avea zambetul pe care ti-l doresti.