Programează-te

Aparat dentar mobil pentru adulti si copii

Un aparat dentar mobil este o solutie ortodontica recomandata in cazurile moderate sau usoare, in special copiilor si adolescentilor. Medicul specialist poate recomanda purtarea unui aparat ortodontic mobil pentru a corecta pozitia dintilor de lapte si a ajuta la alinierea corecta a dintilor ce urmeaza sa erupa. De asemenea, aparatul dentar mobil este util in a face loc danturii permanente si in a preveni anumite obiceiuri ce pot afecta alinierea corecta a dintilor (cum ar fi impingerea cu limba a dintilor in eruptie)

Avantajele unui aparat dentar mobil

Realizat din doua componente de acrilat, flexibile, datorita crosetei metalice si a surubului care le uneste, aparatul dentar mobil are avantajul ca poate fi aplicat/scos chiar de catre pacient, fiind usor de purtat si de igienizat.

Baza acrilica a aparatului dentar mobil poate fi transparenta sau colorata, ceea ce va personaliza aparatul si il va face mai atractiv si mai usor de adoptat ca solutie de tratament. Deloc de neglijat este si faptul ca un aparat dentar mobil are un cost mai scazut decat un aparat dentar fix, de aceea recomandarea este ca tratamentul ortodontic sa porneasca cat mai curand, inca din perioada dintilor de lapte, cu purtarea unui aparat ortodontic mobil pentru a evita complicatiile ulterioare. 

Aparat dentar mobil pentru copii – recomandari

In cazul copiilor, se recomanda ca tratamentul ortodontic cu aparat dentar mobil sa inceapa in jurul varstei de 7-8 ani,cand dantura definitiva nu este inca pe deplin instalata.

Vreau o programare

In cazul copiilor, se recomanda ca tratamentul ortodontic cu aparat dentar mobil sa inceapa in jurul varstei de 7-8 ani,cand dantura definitiva nu este inca pe deplin instalata.

Astfel, rolul unui aparat dentar mobil este acela de a ajuta dantura permanenta sa se alinieze corespunzator si de a corecta anumite obiceiuri ce pot afecta pozitionarea corecta a dintilor. Uneori purtarea unui aparat dentar mobil precede tratamentul ortodontic cu aparat fix.

Aparat dentar mobil pentru adulti

Tratamentul cu un aparat dentar mobil la adulti poate fi util pentru a corecta probleme mai putin severe. Important este ca pacientul sa tina cont de recomandarile medicului si aparatul dentar mobil sa fie purtat cel putin 12-16 ore pe zi. Durata unui tratament cu aparat dentar mobil pentru adulti depinde de specificul fiecarui caz in parte. Pe parcursul vizitelor medicale periodice, la fiecare 4-6 saptamani, medicul va face ajustarile necesare pentru reusita tratamentului cu aparat dentar mobil.   

Programeaza o consultatie la Clinica Trident pentru a vedea daca un aparat dentar mobil este solutia potrivita pentru tine!