Programează-te

Cat dureaza un implant dentar si ce sa ai in vedere

durata implant dentar, femeie multumita care zambeste

Intrebarea “Cat dureaza un implant dentar?” apare extrem de frecvent atunci cand pacientii iau in calcul optiunea inlocuirii unui dinte lipsa cu un implant dentar. De aceea, ar fi bine sa clarificam din start ca ne referim acum la cat dureaza implantul dentar, adica la durata de viata a implantului si nu la cat timp dureaza tratamentul pentru implant dentar. 

Cat dureaza un implant dentar?

Acum, de vreme ce am stabilit la ce ne referim cand vorbim despre cat tine un implant dentar, trebuie sa stii ca un implant dentar este o investitie extrem de buna pentru oricine are unul sau mai multi dinti lipsa. Pentru ca implantul dentar are multiple avantaje. 

E vorba, in primul rand, de faptul ca dintii din vecinatate nu vor fi afectati, ca in cazul unei punti protetice si, mai mult decat atat, vom avea in vedere faptul ca un implant bine executat se comporta ca un dinte natural. Iar ca durata de viata, vorbim de 10 -15 ani, timp in care ingrijirea pe care o vei acorda implantului va fi, in principiu, aceeasi ca in cazul dintilor naturali: periajul dentar de minim doua ori pe zi, folosirea dusului bucal si a atei dentare, vizita periodica la stomatolog.

Ar mai fi de spus faptul ca te vei intalni cu expresia “implant garantat pe viata” si ar fi bine sa stii ca acest lucru se refera la implantul propriu-zis care este inserat in os si nu la intreaga lucrare de implant. Aceasta garantie iti poate spune ca implantul este unul de cea mai buna calitate si ca intr-o interventie realizata de specialisti cu inalta pregatire, iti va aduce bucuria unui dinte perfect functional pe o buna perioada de timp.

Desigur, fiecare pacient este unic si fiecare caz in parte prezinta particularitati in functie de cat dureaza un implant, dar, daca raportam costul implantului la cat timp dureaza un implant dentar vom intelege de ce medicul stomatolog ne vorbeste despre implant ca despre cea mai potrivita metoda de a ne recapata bucuria unei danturi perfect functionale. 

Daca te afli in situatia de a avea nevoie de implant dentar, programeaza un consult si medicul stomatolog iti va raspunde la toate intrebarile si iti va da detalii suplimentare despre acest tip de interventie, despre cat dureaza un implant dentar si despre ce tip de interventie ti se potriveste tie.