Programează-te

În ce constă tehnologia CAD-CAM?

cad cam definitie
cad cam definitie

Astăzi, pacienții pot beneficia de servicii ultra-performante și profesionale de stomatologie digitală, care aduc beneficii reale, imposibil de obținut fără aparatura de ultimă generație. Dintre acestea, CAD-CAM, tehnica dentara, denumită intuitiv „One hour dentistry”, poate fi considerată o adevărată noutate în stomatologia digitala.

Ce este tehnica dentara CAD-CAM?

Tehnologia CAD CAM, considerată a fi o tehnică dentara orientată către viitor, este o soluție inovatoare de protetică dentară. Precizia și acuratețea cu care aceasta contribuie la realizarea pieselor protetice (punte dentară, coroană, fațetă, încrustație sau pivot) întrec orice altă tehnologie existentă.

Practic, rolul de restaurare protetică a tehnicii dentare CAD-CAM este evident de îndată ce înțelegem ce reprezintă numele acesteia. La baza tehnologiei revoluționare de stomatologie digitala CAD-CAM se află două procese de bază:

Care sunt elementele componente ale unui sistem CAD-CAM?

Folosită în primul rând datorită rapidității de execuție a lucrării, dar și pentru confortul oferit pacientului și medicului stomatolog, tehnologia CAD-CAM dispune de următoarele elemente componente:

Cu alte cuvinte, în momentul în care un pacient are nevoie de o coroană sau de fațete dentare, punte, pivot sau alte intervenții de natură protetică, acestea vor fi realizate într-un timp scurt prin intermediul CAD-CAM, tehnica dentara.

Scanner-ul preia amprentele dentare cu o precizie perfectă și le transmite computerului. Mai departe, acesta prelucrează informațiile primite, care sunt preluate în cele din urmă de unitatea de frezare. La finalul acestui proces, piesele protetice rezultate sunt realizate cu acuratețe, din materiale biocompatibile de calitate (cel mai popular fiind ceramica).

Ce avantaje aduce CAD-CAM in stomatologie?

Conștienți de faptul că timpul nu ar trebui să reprezinte o problemă în ceea ce privește procedurile stomatologice, mai ales în epoca vitezei, medicii, alături de inginerii și de oamenii de știință, au dezvoltat și promovat tehnologia CAD-CAM.

Așadar, pe lângă rapiditatea prin care cele 3 componente ale sistemului își îndeplinesc scopurile și realizează elementele protetice destinate restaurării, tehnica dentara CAD-CAM este de neegalat datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce atât pacienților, cât și medicilor:

CEREC – lancea de vârf a tehnologiei CAD-CAM

Sistemul CEREC, tehnologie performantă CAD-CAM, denumit sugestiv „One hour dentistry”, asigură realizarea rapidă a unor proceduri de restaurare dentară, într-o singură ședință. Avantajele acestui sistem se regăsesc chiar în numele său:

În cadrul centrului de excelență în stomatologie Trident, medicii de elită efectuează cu succes intervenții protetice cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD-CAM.

Adu fericirea în viața ta printr-un zâmbet cu aspect natural, obținut cu ajutorul intervențiilor performante CEREC CAD-CAM, realizate de către medicii experți ai clinicii noastre. Descoperă mai multe informații despre CAD-CAM, tehnica dentara și programează-te online pentru o consultație, completând formularul de aici.