Vreau o programare

În ce constă tehnologia CAD-CAM?

cad cam definitie

Astăzi, pacienții pot beneficia de servicii ultra-performante și profesionale de stomatologie digitală, care aduc beneficii reale, imposibil de obținut fără aparatura de ultimă generație. Dintre acestea, tehnologia CAD-CAM, denumită intuitiv „One hour dentistry”, poate fi considerată o adevărată noutate în domeniul stomatologiei.

Ce este tehnologia CAD-CAM?

Tehnologia CAD CAM, considerată a fi o tehnică orientată către viitor, este una dintre cele mai inovatoare soluții de protetică dentară. Precizia și acuratețea cu care aceasta contribuie la realizarea pieselor protetice (punte dentară, coroană, fațetă, încrustație sau pivot) întrec orice altă tehnologie existentă.

Practic, rolul de restaurare protetică al tehnologiei CAD-CAM este evident de îndată ce înțelegem ce reprezintă numele acesteia. La baza tehnologiei revoluționare CAD-CAM se află două procese de bază:

 • CAD (Computer Aided Design) – procesul de modelare cu ajutorul unui computer cu soft special de design 3D;
 • CAM (Computer Aided Manufacturing) – procesul prin care unitatea de producție (de frezare) realizează elementele protetice (punte, fațetă, coroană, încrustație, pivot și altele).

Care sunt elementele componente ale unui sistem CAD-CAM?

Folosită în primul rând datorită rapidității de execuție a lucrării, dar și pentru confortul oferit pacientului și medicului stomatolog, tehnologia CAD-CAM dispune de următoarele elemente componente:

 • Scanner-ul – cu ajutorul acestuia amprentele clasice realizate sunt înlocuite cu cele digitale, de o acuratețe mult mai mare;
 • Computerul dotat cu softul dedicat de prelucrare – acesta procesează datele scanate din cavitatea bucală și le utilizează în vederea conceperii elementelor de restaurare finală;
 • Unitatea de frezare – aceasta este componenta ce realizează propriu-zis coroanele, fațetele sau punțile, cu ajutorul unor axe de frezare, conform informațiilor primite de la computer.

Cu alte cuvinte, în momentul în care un pacient are nevoie de o coroană sau de fațete dentare, punte, pivot sau alte intervenții de natură protetică, acestea vor fi realizate într-un timp scurt prin intermediul sistemului CAD-CAM.

Scanner-ul preia amprentele dentare cu o precizie perfectă și le transmite computerului. Mai departe, acesta prelucrează informațiile primite, care sunt preluate în cele din urmă de unitatea de frezare. La finalul acestui proces, piesele protetice rezultate sunt realizate cu o acuratețe incredibilă, din cele mai bune materiale biocompatibile (cel mai popular fiind ceramica).

Ce avantaje aduce această tehnologie inovatoare?

Conștienți de faptul că timpul nu ar trebui să reprezinte o problemă în ceea ce privește procedurile stomatologice, mai ales în epoca vitezei, medicii, alături de inginerii și de oamenii de știință, au dezvoltat și promovat tehnologia CAD-CAM.

Așadar, pe lângă rapiditatea prin care cele 3 componente ale sistemului își îndeplinesc scopurile și realizează elementele protetice destinate restaurării, tehnologia CAD-CAM este de neegalat datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce atât pacienților, cât și medicilor:

 • procedurile realizate cu ajutorul acesteia nu necesită timp de recuperare, pacientul putându-și relua activitatea imediat după intervenție;
 • contribuie la eliminarea disconfortului creat de amprentarea clasică prin mulaj, prin înlocuirea acesteia cu cea digitală;
 • grație sistemului precis de scanare, contribuie la eliminarea erorii umane;
 • folosirea celor mai bune materiale, cu proprietăți estetice și funcționale apropiate de cele ale smalțului natural al dintelui (ceramică), asigură rezultate remarcabile.

CEREC – lancea de vârf a tehnologiei CAD-CAM

Sistemul CEREC reprezintă una dintre cele mai performante, confortabile și eficiente tehnologii CAD-CAM la ora actuală. Denumit sugestiv „One hour dentistry”, acesta asigură realizarea rapidă a unor proceduri de restaurare dentară, într-o singură ședință. Avantajele acestui sistem se regăsesc chiar în numele său:

 • Chairside – tratamentul se realizează rapid și sigur, în cadrul clinicii dentare, cât timp pacientul se află pe scaunul stomatologic;
 • Economical – avantajos din punct de vedere financiar pentru pacient (o intervenție CAD-CAM are un preț corect, luând în calcul multiplele beneficii aduse);
 • Restoration – asigură tratamentul de restaurarea a dinților în mod funcțional, estetic și natural;
 • Esthetic – permite restaurarea dentară fără metal (se elimină astfel riscul apariției unor alergii, al apariției respirației neplăcute și a gustului metalic), într-o culoare apropiată de cea a dinților naturali;
 • Ceramic – ceramica este materialul cu proprietăți apropiate de cele ale structurii danturii, este rezistentă și biocompatibilă.

În cadrul centrului de excelență în stomatologie Trident, medicii de elită efectuează cu succes intervenții protetice cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD-CAM.

Bazându-ne pe soluția de specializare a medicilor pe etape specifice ale tratamentului, oferim pacienților intervenții înalt calitative, într-un mediu ultra-modern, dotat la standarde internaționale. Aparatura performantă din cadrul departamentului de protetică dentară (sistemul CEREC) ne plasează în topul celor mai apreciate și bine dotate clinici dentare din România.

Scopul nostru principal este să făurim zâmbete frumoase, astfel că ne concentrăm nu doar pe oferirea unor servicii premium, ci și pe crearea unui mediu cât mai relaxant, unde medicii noștri dentiști ajută pacienții să înlăture teama și să se bucure de rezultate excelente.

Adu fericirea în viața ta printr-un zâmbet cu aspect natural, obținut cu ajutorul intervențiilor ultra performante CEREC CAD-CAM, realizate de către medicii experți ai clinicii noastre. Descoperă mai multe informații pe site și programează-te online pentru o consultație, completând formularul de aici.

Sursa foto: shutterstock.com

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Clinica Trident © 2020 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro

designed by: Livedesign