Programează-te
UK Flag

Durerea de dinti

Barbat care sufera de durere de dinti

Durerea de dinti este, de departe, cea mai comuna manifestare a unei afectiuni stomatologice. Majoritatea pacientilor care calca pragul unui cabinet stomatologic au avut, cel putin o data, o durere de dinti. Mai mult, cand vorbesc despre durerea dintilor, pacientii o pun in topul intensitatii manifestarilor afectiunilor din organism.

De ce apare durerea de dinti?

Durerea de dinti apare din motive diferite: inflamatia pulpei dentare, din cauza infectiilor, placii dentare, afectiunilor gingivale, traumatismelor. Orice durere dinti face parte dintr-un proces de manifestari ale unei afectiuni complexe. Acestea debuteaza cu dureri slabe la masticatie, sensibilitatea dintelui ori gingiei la rece sau cald si sangerare. Odata cu aparitia unei dureri de dinti, procesul poate continua si cu sangerari gingivale, ca urmare a inflamatiei gingiilor.

Daca nu se apeleaza la un tratament, durerea de dinti sau nevralgia dentara va creste in intensitate pana cand va poate deveni insuportabila. Insa nu acesta este momentul cand pacientii trebuie sa se duca la dentist. Aparitia oricaror manifestari de mai sus inseamna o problema locala in curs de dezvoltare, ce are nevoie de un tratament, inainte sa afecteze prea mult gingiile sau straturile dintilor.

Simptome de durere de dinti

Durerile de dinti se manifesta diferit. O durere a dintilor de jos poate parea ca pleaca din ureche, in timp ce una a danturii superioare poate da impresia ca provine de la sinusuri. De asemenea, durerea poate transforma dintele intr-unul atat de sensibil incat chiar si o atingere poate fi deranjanta.

Durerile de dinti netratate nu se vor opri din evolutie. Chiar daca sunt „calmate” cu ajutorul medicamentelor, durerile exprima o afectiune ce trebuie tratata la stomatolog. In urma unei consultatii, medicul dentist va pune un diagnostic si va oferi solutii astfel incat durerea sa fie atenuata cat mai rapid.

Consultatia la stomatolog este pasul definitoriu ca remediu al cauzei nevralgiei dentare. Tratamentul medicamentos luat acasa va rezolva doar efectele afectiunii, pe termen scurt.

Tratament nevralgie dentara

Dintii trebuie curatati de resturile de mancare si igienizati cu ajutorul atei dentare. Detartrajul regulat la stomatolog va curata profesionist dintii si va elimina problemele.

Prin urmare, este indicat ca vizita la medicul dentist sa aiba loc cat mai repede daca exista durere de dinti ce dureaza deja de o zi sau doua. Un tratament pentru nevralgie dentara este important pentru ca infectia sa nu se raspandeasca spre ale parti ale corpului.

In tratarea diferitelor dureri de dinti, medicul localizeaza sursa, iar examinarea include si gingiile, maxilarul; poate intra in calcul si radiografia.

Tratamentul pentru o nevralgie dentara va depinde in functie de cauza. De exemplu, durerea de masea poate fi de la o carie, caz in care medicul stomatolog o va trata. Tratamentul de canal ar putea fi necesar in cazul in care durerea de dinti este determinata de o infectie a nervului dintelui.

O igiena orala corespunzatoare poate preveni durerile de dinti. Medicii clinicii Trident recomanda periajul de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare o data pe zi, clatirea o data sau de doua ori pe zi cu apa de gura, vizita la medicul dentist de doua ori pe an pentru curatarea profesionala.