Vreau o programare

Durerea de dinti

Durerea de dinti este, de departe, cea mai comuna manifestare a unei afectiuni stomatologice. Majoritatea pacientilor care calca pragul unui cabinet stomatologic au avut, cel putin o data, o durere de dinti. Mai mult, cand vorbesc despre durerea dintilor, pacientii o pun in topul intensitatii manifestarilor afectiunilor din organism.

Durerea dentara apare din motive diferite: inflamatia pulpei dentare, din cauza infectiilor, placii dentare, afectiunilor gingivale, traumatismelor. Orice durere dinti face parte dintr-un proces de manifestari ale unei afectiuni complexe. Acestea debuteaza cu dureri slabe la masticatie, sensibilitatea dintelui ori gingiei la rece sau cald si sangerare. Odata cu aparitia unei dureri de dinti, procesul poate continua si cu sangerari gingivale, ca urmare a inflamatiei gingiilor.

Daca nu se apeleaza la un tratament durere dinti, atunci ea va creste in intensitate pana cand va poate deveni insuportabila. Insa nu acesta este momentul cand pacientii trebuie sa se duca la dentist. Aparitia oricaror manifestari de mai sus inseamna o problema locala in curs de dezvoltare, ce are nevoie de un tratament, inainte sa afecteze prea mult gingiile sau straturile dintilor.

Durerile de dinti se manifesta diferit. O durere a dintilor de jos poate parea ca pleaca din ureche, in timp ce una a danturii superioare poate da impresia ca provine de la sinusuri. De asemenea, durerea poate transforma dintele intr-unul atat de sensibil incat chiar si o atingere poate fi deranjanta.
Durerile de dinti netratate nu se vor opri din evolutie. Chiar daca sunt „calmate” cu ajutorul medicamentelor, durerile exprima o afectiune ce trebuie tratata la stomatolog. In urma unei consultatii, medicul dentist va pune un diagnostic si va oferi solutii astfel incat durerea sa fie atenuata cat mai rapid.

Consultatia la stomatolog este pasul definitoriu ca remediu al cauzei durerii. Tratamentul medicamentos luat acasa va rezolva doar efectele afectiunii, pe termen scurt.
Dintii trebuie curatati de resturile de mancare si igienizati cu ajutorul atei dentare. Detartrajul regulat la stomatolog va curata profesionist dintii si va elimina problemele.

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Durerea de dinti

Vreau o programare
Meniu
Clinica Trident © 2018 . Privacy Policy | Harta Site Clinica Trident

designed by: Livedesign