Vreau o programare

Durerea de dinti

Barbat care sufera de durere de dinti

Durerea de dinti este, de departe, cea mai comuna manifestare a unei afectiuni stomatologice. Majoritatea pacientilor care calca pragul unui cabinet stomatologic au avut, cel putin o data, o durere de dinti. Mai mult, cand vorbesc despre durerea dintilor, pacientii o pun in topul intensitatii manifestarilor afectiunilor din organism.

De ce apare durerea de dinti?

Durerea de dinti apare din motive diferite: inflamatia pulpei dentare, din cauza infectiilor, placii dentare, afectiunilor gingivale, traumatismelor. Orice durere dinti face parte dintr-un proces de manifestari ale unei afectiuni complexe. Acestea debuteaza cu dureri slabe la masticatie, sensibilitatea dintelui ori gingiei la rece sau cald si sangerare. Odata cu aparitia unei dureri de dinti, procesul poate continua si cu sangerari gingivale, ca urmare a inflamatiei gingiilor.

Daca nu se apeleaza la un tratament, durerea de dinti sau nevralgia dentara va creste in intensitate pana cand va poate deveni insuportabila. Insa nu acesta este momentul cand pacientii trebuie sa se duca la dentist. Aparitia oricaror manifestari de mai sus inseamna o problema locala in curs de dezvoltare, ce are nevoie de un tratament, inainte sa afecteze prea mult gingiile sau straturile dintilor.

Simptome de durere de dinti

Durerile de dinti se manifesta diferit. O durere a dintilor de jos poate parea ca pleaca din ureche, in timp ce una a danturii superioare poate da impresia ca provine de la sinusuri. De asemenea, durerea poate transforma dintele intr-unul atat de sensibil incat chiar si o atingere poate fi deranjanta.

Durerile de dinti netratate nu se vor opri din evolutie. Chiar daca sunt „calmate” cu ajutorul medicamentelor, durerile exprima o afectiune ce trebuie tratata la stomatolog. In urma unei consultatii, medicul dentist va pune un diagnostic si va oferi solutii astfel incat durerea sa fie atenuata cat mai rapid.

Consultatia la stomatolog este pasul definitoriu ca remediu al cauzei nevralgiei dentare. Tratamentul medicamentos luat acasa va rezolva doar efectele afectiunii, pe termen scurt.

Tratament nevralgie dentara

Dintii trebuie curatati de resturile de mancare si igienizati cu ajutorul atei dentare. Detartrajul regulat la stomatolog va curata profesionist dintii si va elimina problemele.

Prin urmare, este indicat ca vizita la medicul dentist sa aiba loc cat mai repede daca exista durere de dinti ce dureaza deja de o zi sau doua. Un tratament pentru nevralgie dentara este important pentru ca infectia sa nu se raspandeasca spre ale parti ale corpului.

In tratarea diferitelor dureri de dinti, medicul localizeaza sursa, iar examinarea include si gingiile, maxilarul; poate intra in calcul si radiografia.

Tratamentul pentru o nevralgie dentara va depinde in functie de cauza. De exemplu, durerea de masea poate fi de la o carie, caz in care medicul stomatolog o va trata. Tratamentul de canal ar putea fi necesar in cazul in care durerea de dinti este determinata de o infectie a nervului dintelui.

O igiena orala corespunzatoare poate preveni durerile de dinti. Medicii clinicii Trident recomanda periajul de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare o data pe zi, clatirea o data sau de doua ori pe zi cu apa de gura, vizita la medicul dentist de doua ori pe an pentru curatarea profesionala.

Summary
Article Name
Durerea de dinti
Description
Durerea de dinti sau nevralgia dentara poate fi provocata de mai multe probleme, tratamentul bazandu-se pe localizarea cauzei. Afla mai multe despre durerea de dinti si cum poate fi vindecata corect de la medicii Trident.
Publisher Name
Clinica Trident
Publisher Logo
Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog