Programează-te

Igienizarea dentară, secretul unui zâmbet sănătos 

Igienizarea dentară este un tratament stomatologic profilactic, prin care se îndepărtează placa bacterienă, tartrul și a alte depuneri de pe suprafața dinților și de sub gingii. Află de la stomatologii Trident cum te ajută igienizarea dentară să îți menții sănătatea orală.   

Ce este igienizarea dentară? 

Secretul unui zâmbet strălucitor stă în rutina zilnică de îngrijire orală – periajul de două ori pe zi, folosirea aței dentare și chiar a dușului bucal, și clătirea cu apă de gură. Dar, chiar și urmând riguros aceste obiceiuri, mai pot rămâne impurități pe dinți, placă bacteriană și tartru.  

Igienizarea dentară profesională, realizată în cabinetul de stomatologie, se recomandă la fiecare șase luni, pentru o curățare profundă a danturii. Printr-o astfel de disciplină, îți protejezi riguros dinții și gingiile de probleme de sănătate și complicații.  

Beneficiile igienizării dentare 

Igienizare dentară profesională are numeroase beneficii, unele la care poate că nu te aștepți.  

Previne gingivita și parodontita

Placa bacteriană și tartrul sunt rezultate ale proceselor naturale care au loc în cavitatea orală și implică bacteriile, saliva și alimentele consumate. Dacă placa bacteriană și tartrul persistă pe dinți, pot povoca inflamații ale gingiilor (gingivita) și chiar dezvoltarea parodontitei, o afecțiune mai gravă a gingiilor. Igienizarea te ajută să scapi de placa bacteriană și de tartru.  

Scade semnificativ riscul de carii

Prin înlăturarea plăcii bacteriene, se reduce riscul de dezvoltare a cariilor dentare și deteriorarea smalțului dinților.  

Îmbunătățește aspectul zâmbetului

Prin procedurile de igienizare dentară sunt eliminate petele și depunerile de pe dinți, astfel încât vei obține un zâmbet natural alb, îngrijit și strălucitor.  

Te ajută să îți păstrezi dantura intactă

Deoarece te protejează de afecțiuni dentare și ginigivale, igienizarea dentară previne pierderea dinților naturali și te ajută să îi menții sănătoși pe parcursul vieții.  

Elimină halitoza (halenei)

Mirosul neplăcut al respirației, denumit halitoză sau halenă, poate fi un motiv de jenă și poate afecta stima de sine. Prin igienizare dentară, îndepărezi bacteriile și astfel scapi de halenă. 

Ajută la menținerea sănătății generale 

Oamenii de știință au observat o legătură între igiena orală precară și alte probleme de sănătate precum bolile cardiovasculare. Igienizarea dentară ajută la menținerea sănătății generale. 

Îți îmbunătățește stima de sine

Un zâmbet fumos și sănătos îți va crește, cu siguranță, încrederea în sine și stima personală. 

Igienizare dentară la Trident 

În Clinicile Trident Cotroceni și Herăstrău, un pachet complet de igienizarea dentartă cuprinde mai mulți pași.   

igienizare dentara, 5 beneficii, infografic | Clinicile Trident

Test de identificare a plăcii bacteriene 

Această primă etapă în igienizarea dentară ajută medicul să afle nivelul de placă bacteriană de pe dinții tăi. Procedeul se realizează cu ajutorul unor geluri speciale.  

Detartraj manual sau cu ultrasunete 

Eliminarea tartrului și a plăcii bacteriene se poate realiza prin detartraj manual sau cu ultrasunete.  

AirFlow 

Acest tip de tratament de igienizare dentară folosește un jet de apă și pulbere abrazivă și îndepărtează foarte eficient placa bacteriană, tartrul și petele de pe dinți. AirFlow-ul elimină impuritățile care mai rămân după detatraj, este o procedură puțin invaziv și îmbunătățește considerabil aspectul zâmbetului tău. 

Periaj profesional 

Acest pas în igienizarea dentară are ca scop netezirea suprafeței dinților, pentru ca placa dentară să nu se mai formeze ușor. 

Aplicarea unor geluri remineralizante 

La finalul procesului de igienizare dentară, specialistul aplică un gel remineralizant pe dinți, ca să refacă și să fortifice smalțul dentar, reducând totodată și riscul de carii.  

În Clinicile Trident Cotroceni și Herăstrău, procedurile de igienizare dentară se realizează cu ajutorul unor echipamente moderne, folosind avantajele tehnologiilor de ultimă generație. 

Au trecut mai mult de 6 luni de la ultima igienizare dentară? Fă-ți o programare la una din Clinicile Trident și vino să te bucuri de zâmbetul pe care îl meriți.