Programează-te

Tratamentul corect al gingivitei, la stomatolog si acasa

Daca ai remarcat sangerari gingivale tot mai frecvente, ai putea sa suferi de gingivita. Acest semn de imbolnavire a gingiilor apare atunci cand, in jurul dintilor, se acumuleaza bacterii, ceea ce poate sa duca, in timp, la formarea placii bacteriene. In afara unul tratament pentru gingivita, problema se poate agrava. Specialistii Trident iti arata cum poti sa ameliorezi simptomele gingivitei si care sunt optiunile de tratament.

Diagnosticul gingivitei

Inca de la primele semne de gingie inflamata, este necesar sa mergi la stomatolog pentru tratament gingivita. Cele mai evidente semne ca nu ar mai trebui sa amani tratamentul gingivitei sunt: 

Diagnosticul gingivitei este stabilit de catre medicul stomatolog care va identifica alte simptome in plus, precum prezenta tartrului si a placii bacteriene, in cavitatea orala. Totodata, medicul poate verifica si semnele unei posibile parodontite, recomandand efectuarea unor radiografii. 

Daca diagnosticul este stabilit devreme, iar tratamentul gingivitei se realizeaza corespunzator, problemele pot sa dispara. 

Tratamentul profesional al gingivitei – detartrajul

Cel mai important pas in ingrijirea dintilor si a gingiilor, pentru ameliorarea simptomelor gingivitei, este efectuarea detartrajului, pe cat posibil, la fiecare sase luni. Cu ajutorul instrumentelor speciale, stomatologul va indeparta placa bacteriana si tartrul, de pe suprafata dintilor si sub gingii. 

Uneori, in functie de cantitatea de tartru, procedura poate sa fie usor incomoda.

Pentru o sanatate orala mai buna, iti poate fi recomandat sa apelezi la alte tratamente pentru gingivita precum utilizarea unui aparat ortodontic, sau chiar inlocuirea unor coroane dentare executate prost, precum si refacerea altor proceduri de restaurare dentara. Toate acestea pentru ca atat dintii inghesuiti cat si lucrarile realizate slab sau nepotrivit, pot sa aiba un efect negativ foarte mare asupra sanatatii gingiilor, pe termen lung. 

Ce se intampla daca nu tratezi gingivita?

Tratamentul corect al  gingivitei previne complicatiile, dar, daca nu se intervine la timp, situatia se poate agrava.

Combaterea gingivitei acasa

Dupa detartrajul periodic, rezultatele bune se mentin prin ingrijire constanta si corecta a dintilor si a gingiilor. Mentinerea unei igiene orale corespunzatoare este cruciala. 

Ai nevoie de un detratraj, ca parte din tratamentul gingivitei? Fa-ti o programare la Trident.