Programează-te

Aparat dentar ceramic sau tratament discret pentru dinti drepti

De regula, medicii ortodonti recomanda un aparat dentar ceramic pacientilor care isi doresc, pe langa beneficiile unui tratament ortodontic, o varianta mai putin vizibila a aparatului dentar. Iar acest lucru este perfect posibil datorita bracketilor din ceramica ai acestui tip de aparat ortodontic. 

Tratamentul ortodontic este recomandat deopotriva copiilor si adultilor. Din momentul in care cresterea danturii definitive este finalizata, se pot face corectii ale pozitiei dintilor cu ajutorul aparatelor ortodontice, in acest caz al aparatului dentar ceramic. 

Asadar, si adultii, la orice varsta, se pot bucura de beneficiile purtarii unui aparat dentar ceramic. Desigur, aceste beneficii vin “la pachet” cu unele inconveniente, printre cel mai des mentionate de pacienti fiind cele de ordin estetic. Aici, aparatul dentar ceramic isi evidentiaza calitatile.

Avantajele unui aparat dentar ceramic

Bracketii realizati din ceramica, la culoarea dintilor pacientului, fac acest tip de aparat foarte putin vizibil, ceea ce il recomanda ca alegerea potrivita pentru cei care nu pot face nici macar o concesie temporara cand vine vorba de un aspect estetic impecabil. 

Asa cum am mentionat deja, faptul ca este abia observabil este un mare plus in favoarea aparatului dentar ceramic. I se adauga calitatea de a fi la fel de eficient ca oricare aparat dentar fix si practic, calea catre o dantura perfect aliniata este astfel, mai usor de urmat. 

Practic, cei care aleg un aparat dentar ceramic sunt atat de incantati de purtarea lui si de rezultate, incat considera neglijabile faptul ca este putin mai greu decat aparatul dentar metalic si putin mai scump.

Aparat dentar ceramic vs safir?

Aceasta este una din intrebarile care apare cel mai des cand vine vorba de a opta pentru o solutie de tratament ortodontic eficient si estetic, in acelasi timp.

Diferenta principala dintre un aparat dentar ceramic vs. safir o constituie materialul din care sunt realizati bracketii. Aparatul dentar din safir are braketii fabricati din cristale de ceramica mono-cristalină pura, ceea ce ii ofera un plus de rezistenta, iar faptul ca bracketii transparenti sunt aproape invizibili sunt un avantaj de necontestat. Pretul mai ridicat al acestui tip de aparat este desigur, un aspect ce trebuie luat in considerare cand ai de ales intre un aparat dentar ceramic vs.safir.

Programeaza un consult la una din Clinicile Trident Cotroceni sau Herastrau daca ai nevoie de o recomandare de aparat dentar ceramic sau de alt tip.