Programează-te

Gutiere invizibile – tratament ortodontic la Trident

Daca iti doresti un tratament ortodontic, insa nu vrei un aparat dentar vizibil, la Clinica Trident ai solutia ideala: gutierele invizibile. Specialistii ortodonti din clinica Trident au ales, special pentru tine, sistemele de aliniere cu ajutorul gutierelor invizibile Invisaglin si SparK.

Beneficiile gutierelor invizibile

Spre deosebire de aparatele ortodontice clasice, gutierele invizibile sunt realizate dintr-un material de plastic foarte transparent si rezistent. Acestea pot fi indepartate oricand de pe dinti. In schimb, aparatele dentare invizibile sunt fixe, sunt realizate din ceramica monocristalina si au in plus un element metalic, arcul, care trece prin mijlocul fiecarui bracket. Pentru aparatele dentare fixe este nevoie de un control lunar.

Cele mai frecvente motive pentru care pacientii aleg gutierele invizibile sunt

Gutierele invizibile sunt acelasi lucru cu gutierele transparente?

Exista mai multe tipuri de gutiere pe care le folosim in diferite scopuri. Cand ne referim la gutiere invizibile, vorbim despre acel sistem de gutiere, Spark sau Invisalign, pe care il folosim pentru a realiza un tratament ortodontic.

Exista si gutiere transparente care nu imprima niciun fel de miscare dintilor, si sunt folosite pentru a pastra dintii intr-o anumita pozitie, ele se mai numesc si gutiere de contentie.

Ce gutiere invizibile folosim la Trident

Aparatele Invisaglin si SparK rezolva aproape  toate  probleme ortodontice.

Aparatul Invisalign 

Este o metoda revolutionare prin care pot fi corectare malocluziile. Utilizeaza o serie de gutiere personalizate, mobile, numite Alignere. Tratamentul cu Invisalign este foarte eficient si confortabil pentru pacient. 

Sistemul SparK 

Este estetic si detasabil, are un contact excelent cu dintele, este invizibil si este realizat printr-o tehnologie de ultima generatie.

Cum functioneaza tratamentul cu gutiere invizibile?

Tratamentul cu gutiere invizibile dureaza aproximativ la fel de mult ca cel cu aparatele fixe, iar in unele cazuri chiar mai putin. 

Cine poate purta gutierele invizibile?

Sunt recomandate atat copiilor, deoarece cu ajutorul lor, este mai usor de intretinut o igiena dentara buna, cat si adultilor, avand avantajul de a fi aproape invizibile, iar impactul psihologic este mult mai mic. 

Tratamentul cu aparate fixe poate fi refuzat de catre copii, deorece le-ar putea influenta stima de sine, mai ales in perioada adolescentei, dar cu ajutorul gutierelor invizibile acest lucru poate fi evitat.

In cazul adultilor, gutierele invizibile se recomanda din motive estetice, dar si pentru ca, in anumite perioade, tratamentul se poate realiza si la distanta.

Daca tu sau copilul tau aveti nevoie de un tratament ortodontic si ati prefera gutiere invizibile, va asteptam la clinica Trident pentru o consultatie si realizarea unui plan de tratament.