Programează-te

Retractia gingivala

O parte din modificarile care pot aparea in cavitatea bucala reprezinta simptome pentru alte afectiuni. Aceste leziuni cu manifestari proprii si efecte vizibile, pot da nastere unor senzatii de disconfort, usturime sau dureri. Poti merge la medic in cautarea unui tratament, iar acesta iti va da un diagnostic si va trata cauza afectiunii care te-a adus la cabinet. Asa este si retractia gingivala, care apare pe fondul bolii parodontale.

Retractia gingivala este un proces progresiv care, initial, nu este simptomatic. Adesea, pacientii isi dau seama ca sufera de retractie gingivala abia atunci cand dintii devin sensibili la cald, rece, dulce, picant. In acel punct, deja o parte din radacina este expusa. Atunci, cariile pot aparea mult mai usor, iar problemele dentare se complica rapid.
Daca aveti aceasta problema si cautati un tratament retractie gingivala, stomatologii de la Clinica Trident va vor ajuta sa va recapatati gingiile sanatoase si sa aflati care este cauza aparitiei lor. Interventiile de retractie gingivala tratament se desfasoara pe doua etape egale ca importanta. Dupa tratamentul gingival initial, stomatologul trece la cercetarea cauzei pentru care gingiile s-au retras.

Retractia gingivala poate parea inofensiva, nedureroasa si usoara. Insa, pe masura ce evolueaza, atrage complicatii si sanse ca dintele afectat de aceasta sa fie pierdut. Efectele retractiei, cum ar fi disconfortul si, mai apoi, durerea, pot fi evitate cu o simpla vizita la dentist.

Stomatologii nostri vor determina din timp riscurile de aparitie a retractiei gingivale si va vor proteja de consectintele acesteia. In plus, ei stiu ca un detartraj efectuat in cabinet pastreaza sanatatea tesutului gingival. Detatrajul este una dintre procedurile care pot preveni mai multe tipuri de afectiuni gingivale

In cabinetele clinicii noastre veti gasi nu doar aparatura noua si informatii despre cele mai proaspat aparute si eficiente metode de tratament, dar si un personal tanar, care va ofera explicatii complete legate de afectiunea de care suferiti. La Clinica Trident veti afla toate informatiile legate de afectiuni si ingrijirea corecta a dintilor. Puteti sa puneti intrebari medicului stomatolog, iar raspunsurile va vor ajuta sa aveti o dantura cat mai sanatoasa si mai frumoasa!