Programează-te

Malocluzii dentare

Malocluzii dentare inseamna o pozitionare incorecta a dintilor, care afecteaza modul in care muscam si, dupa o perioada, sanatatea dentara. Practic, dintii nu sunt corect aliniati. Dintii unui pacient cu malocluzie dentara prezinta spatii, zone inghesuite si forme diferite fata de ceilalti dinti. Acestia nu respecta alinierea corecta a danturii (ocluzia). Ocluzia dentara se refera la modul in care se intalnesc dintii superiori cu cei inferiori, atat static cat si dinamic.

Cum apar malocluzii dentare?

Malocluzia poate fi ereditara, insa exista si factori care influenteaza aparitia afectiunii. Printre ele se numara folosirea suzetei dupa varsta de doi ani sau hranirea cu biberonul in copilaria tarzie. Mai exista si alte deviatii de la dezvoltarea normala a copilului.

Pe langa disconfort, respiratie incorecta pe gura si probleme de dictie, pacientii cu malocluzii dentare pot avea probleme grave de sanatate. Acestea sunt date de o digestie incorecta a mancarii. Indiferent de varsta la care observati ca aveti dinti nealiniati si vrei sa va supuneti unui examen ortodontic, va invitam la un consult stomatologic.

Cum se trateaza malocluzia dentara

O simpla radiografie va determina daca sunteti nevoit sa tratati malocluzia, cat de grava este ea si ce solutie va putem oferi. Serviciile oferite de Clinica Trident includ si radiografia si interpretarea acesteia. Malocluzia se poate trata, in functie de dificultate, cu ajutorul aparatului dentar, poate necesita extractii dentare sau tratament chirurgical. Dentistii nostri vor alege solutia cea mai eficienta, si care sa asigure corectarea problemelor dumneavoastra.

Muscatura nu are doar influente asupra sanatatii, ci schimba simtitor aspectul estetic al persoanei. Dintii nealiniati, desi curatati corespunzator in fiecare zi, pot da aspectul unei danturi neingrijite, ce poate afecta viata sociala a dumneavoastra. Dantura este o amprenta in plus a unicitatii fiecarei persoane si trebuie sa ne asiguram ca o mentinem sanatoasa.

Stomatologii nostri cunosc acest aspect si vor monitoriza vindecarea dumneavoastra. La final, va veti bucura de dinti aliniati si uniformi, care sa nu va impiedice la vorbire, mancat sau sa va creeze probleme. Veti observa imediat efectele unei danturi cu care va puteti mandri si este posibil sa observati si ca oamenii sunt mai zambitori cu dumneavoastra.